Contributia la asigurarea de sanatate a unui roman este, intre 120 si 150 euro anual pe locuitor, adica de peste 15 ori mai putin decat media de 2.100 euro pe an, din cele15 tari din Uniunea Europeana, a aratat presedintele Interamerican, Timo van Voorden.

Faptul ca, in Romania, aproximativ 99% din tratamente sunt acoperite de stat subliniaza nevoia unei reforme, a aratat presedintele companiei de asigurari citat de NewsIn.

Van Voorden a aratat ca banii obtinuti drept "spaga" in sistemul public de sanatate nu sunt dirijati in infrastructura centrala si la bugetul sanatatii. Acest lucru subliniaza nevoia de schimbare in sistemul de sanatate. "Sistemul roman de sanatate intra intr-o faza de tranzitie", a declarat van Voorden.

In plus, mortalitatea este mai mare in Romania decat in tarile vecine, a mai spus presedintele Interamerican.

In conditiile in care in Romania, o persoana contribuie la asigurarile de sanatate cu 13,5% din salariu, suma totala disponibila la nivelul tarii este de aproximativ doua miliarde euro. Van Voorden a mai declarat ca serviciile medicale publice au o calitate slaba la ora actuala.

Grupul Eureko, din care face parte si Interamerican, este un grup de asigurari care ruleaza peste 10 miliarde euro si este, potrivit declaratiilor presedintelui Interamerican, cel mai mare investitor in sistemul privat de sanatate din Romania. Grupul financiar olandez a invetit peste 10 milioane euro pentru realizarea primului spital privat din Bucuresti, Euroclinic. Primul spital privat din Bucuresti a fost construit pe o suprafata de 1.400 metri patrati si are 5 etaje.

In primul semestru, primele brute subscrise ale companiei de asigurari Interamerican au fost in valoare de 8,06 milioane de euro (28,54 milioane lei), in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri