La finele lunii octombrie, Romexterra Bank, membra a MKB - Bayerische Landesbank, a inregistrat un profit brut de 22,787 milioane lei, echivalentul a 6,5 milioane de euro, pe fondul unei cresteri nete de 42% fata de aceeasi perioada de referinta 2005, depasind totodata profitul brut raportat la finele anului trecut, potrivit datelor communicate de institutia bancara.

Activele totale ale bancii, in valoare de 1,2 miliarde lei, echivalentul a 345,4 milioane de euro, au inregistrat o crestere neta de 58% fata de perioada similara a anului 2005. Creditele acordate in primele 10 luni ale anului curent au depasit 665 milioane lei, cu o dinamica ridicata pe segmentul retail, care a inregistrat o crestere neta de 169%.

La aceasta data, Romexterra Bank are o retea teritoriala de 50 de unitati operationale la nivel national. In intervalul septembrie noiembrie a.c. banca a inaugurat unitati in Sebes, Focsani cat si trei puncte de lucru in Bucuresti Banu Manta, Mihai Bravu si Emil Racovita. Pana la finele anului curent, banca are in plan detinerea unei retele de 60 unitati

Strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung pe care MKB Bank, actioinarul majoritar al Romexterra, o are in vedere pentru subsidiara sa din Romania, vizeaza deopotriva cresterea cantitativa si calitativa, prin extinderea retelei teritoriale, diversificarea gamei de produse si sporirea competitivitatii portofoliului existent. Conform acestei strategii, Romexterra va atinge o cota de piata de 5,5%-6% si va detine o baza de aproximativ 800.000 clienti.

Luna aceasta, Standard&Poors a revizuit in crestere, de la B la BB- ratingul acordat Romexterra Bank pentru creditele pe termen lung, confirmand totodata calificativul B cu perspectiva stabila, pentru activitatea de creditare pe termen scurt. Decizia S&Ps reflecta noua structura a actionariatului bancii si beneficiile determinate de experienta si tehnologia detinute de MKB-Bayerische Landesbank.

Un nou produs de creditare

La sfarsitul lunii octombrie, Romexterra Bank a pus la dispozitia clientilor sai in toate unitatile teritoriale ale bancii, un nou produs de creditare Finantare 100% pentru IMM-uri, credit care poate fi obtinut in maxim doua zile de la momentul depunerii documentatiei complete.

Creditul se acorda pe o perioada de maxim 60 luni, cu o perioada de gratie de maxim 6 luni, si poate fi utilizat pentru achizitia de bunuri mobiliare noi (utilaje, echipamente, instalatii, autoturisme), precum si pentru achizitia, amenajarea, modernizarea, constructia sau extinderea de imobile. Volumul maxim al creditului este de 150.000 RON, sau echivalent Euro, acoperind pana la 100% costul bunului achizitionat. Dobanda este de 14,9% la lei, respectiv 11,9% pentru Euro. Banca nu percepe comision de analiza a documentatiei de credit.

Prin lansarea acestui produs, Romexterra Bank doreste sa vina in intampinarea clientilor sai traditionali, intreprinderi mici si mijlocii, oferindu-le acestora toata sustinerea de care au nevoie, atat in ceea ce priveste acordarea surselor de finantare intr-un timp foarte scurt in conditii avantajoase, cat si in ceea ce priveste consilierea oferita prin specialistii bancii. Creditul Finantare 100% pentru IMM-uri, se doreste a fi primul dintr-o serie de produse similare, prin aceasta, Romexterra Bank reafirmandu-si inca o data implicarea in creditarea segmentului IMM, spune Sorina Aioanei, Director Directia Institutii Financiare si Vanzari Companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri