Fundatia Erste, actionarul majoritar al Erste Bank, a deschis Zweite Sparkasse, o casa de economii pentru cele 12.000 de persoane din Austria care nu au acces in mod obisnuit la un cont bancar.

"Banca Zweite Sparkasse poate ajuta financiar pe oamenii exclusi de celelalte banci, pentru ca ei sa se poata intoarce la o viata obisnuita si sa poata lua parte din nou la procesele sociale. Astfel, institutia contribuie la mentinerea stabilitatii sociale a tarii", a spus presedintele Austriei, Heinz Fischer, cu ocazia lansarii bancii.

Zweite Sparkasse ofera conturi bancare persoanelor care intampina dificultati financiare si care nu au nici o alta posibilitate de a accesa serviciile bancare, se arata in comunicat. Aceasta "banca pentru oamenii fara o banca" este unica in Europa si a fost fondata de fundatia Erste, actionarul majoritar al Erste Bank. Banca este operata in cooperare cu institutii de binefacere, precum Caritas, iar serviciile de consiliere legata de datorii, impreuna cu angajati voluuntari ai Erste Bank.

in prezent, detinerea unui cont bancar a devenit o necesitate in Austria, in special pentru platile obisnuite, precum chiria, gazul sau electricitatea. De asemenea, cardul de debit este aproape obligatoriu pentru primirea salariului.

Numarul persoanelor din Austria, care nu au un cont bancar din diverse motive, este de circa 12.000, iar Zweite Sparkasse li se adreseaza tocmai lor.

"Zweite Sparkasse aduce la viata ideea originala a bancii de economisire, conceputa acum aproape 200 de ani. Bancile de economii au fost, la origine, fondate cu scopul de a servi bunastarii publice. Fundatia Erste a preluat aceasta idee si a transpus-o problemelor sociale actuale. Scopul este sa ajutam oamenii oferindu-le servicii financiare simple", a explicat presedintele grupului Erste, Andreas Treichl, care este si directorul general al fundatiei Erste.

Pentru inceput, singurul produs pe care il va oferi Zweite Sparkasse va fi un cont purtator de dobanda pe o perioada determinata, respectiv un cont bancar obisnuit, la care se ataseaza un card, dar care nu are descoperit de cont (overdraft) si e valabil timp de trei ani.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri