Banca Transilvania a lansat un credit pentru populatie, de tip revolving, care ofera posibilitatea de a nu rambursa principalul si dobanzile in primii trei ani, perioada in care se plateste insa un comision lunar de 1% sau 2% din suma imprumutata, informeaza un comunicat al bancii.
In primii trei ani, clientul va plati un comision lunar de 1% din valoarea totala a creditului, daca a retras in acea luna cel putin 7% din suma totala imprumutata, sau de 2%, daca a retras mai putin de 7%.

In perioada primilor trei ani, in care nu exista o rambursare in rate fixe, suma pe care banca o tine la dispozitia clientului creste sau se micsoreaza pe masura ce acesta foloseste sau ramburseaza banii. Clientul poate plati in transe sau toata suma odata. Mai mult, daca un client ramburseaza o parte din bani, poate reutiliza suma care reprezinta rulajul minim, se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

Noul produs bancar este denumit "Creditul fara rate, cu 0% dobanda", se acorda doar in lei si face parte din familia asa numitelor "credite de tip revolving". Valoarea minima a creditului este de 1.000 euro, iar cea maxima este de 10.000 euro, in echivalent lei, potrivit reprezentantilor bancii. Perioada de creditare este de pana la 13 ani. "in primii trei ani nu exista obligatia de rambursare a principalului si a dobanzilor, fiind necesara doar plata unui comision lunar, in functie de efectuarea rulajului", se precizeaza in comunicat.

Dupa primii trei ani, imprumutul se transforma in credit obisnuit, in care se plateste o dobanda anuala, in conditiile unui credit pentru nevoi personale. in acest interval, "clientii pot rambursa esalonat creditul, in maxim 10 ani, fara a mai fi necesara efectuarea rulajului lunar", se mai arata in documentul citat. La acordarea creditului, clientii au de platit un comision de 2%, daca este platit la inceput, sau de 4%, daca este inclus in credit. Dupa perioada de trei ani de la contractarea creditului, daca clientul alege transformarea creditului in unul cu dobanda anuala, el va mai plati un comision de gestiune de 4% din valoarea creditului aprobat.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii unui "credit fara rate, cu 0% dobanda", sunt: sa fie cetateni romani, cu domiciliul in Romania, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani - varsta maxima la sfarsitul perioadei de creditare - si sa aiba un venit lunar net de minim 700 lei. "Documentatia necesara pentru contractarea acestui tip de credit este simplificata, cuprinzand: cerere de credit, acord de consultare CRB, acte de identitate si documente care sa ateste veniturile lunare luate in considerare", se mai arata in comunicat.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 323 de unitati si aproape 4.500 de angajati. Banca din Cluj Napoca avea, la sfarsitul lunii septembrie, o cota de piata de 4,5% si active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro), fiind a cincea banca din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri