Dobanzile la creditele ipotecare in euro raman avantajoase
Suplimentul bancar al revistei Capital analizeaza toate aspectele produselor bancare pentru populatie, de la depozite si carduri pana la credite in lei si euro. Primele 12 banci ale sistemului bancar isi prezinta in amanunt toate produsele. Revista Capital a ales pentru fiecare produs bancar moneda in care plasamentul sau cererea de finantare este cea mai avantajoasa. In afara acestui fapt, comisioanele bancare, cuantumul asigurarilor, perioada de aprobare a unui credit au fost analizate si punctate. In cazul creditului ipotecar, a fost aleasa ca valuta in care sa fie prezentat produsul moneda unica europeana, deoarece, in acest moment, un credit pentru locuinta pe termen de 20-25 de ani este mai avantajos in euro decat in lei. Chiar daca exista credite ipotecare in lei cu dobanda de 12,5% sau chiar 11%, dobanzile la creditul in valuta se mentin sub 10%.

Rata lunara pentru un credit de 20.000 de euro este cu cel putin doua milioane de lei mai mica la creditul in euro fata de cel in lei. De asemenea, suplimentul Banci analizeaza si puncteaza costurile fiecarui tip de credit ipotecar, atragand atentia asupra aspectelor care trebuie luate in calcul in momentul contractarii unui astfel de credit. In urma analizelor facute, cel mai bun credit ipotecar, din punctul de vedere al costurilor si rapiditatii cu care este acordat, este cel oferit de Alpha Bank.

Creditul oferit de Volksbank, care are cea mai mica dobanda si cea mai mica rata lunara de pe intreaga piata, a fost foarte usor depunctat fata de cel dat de Alpha Bank, din cauza costurilor percepute in momentul acordarii creditului, care sunt aproape duble fata de ale celuilalt credit. Peste nota noua, pe o scala de la unu la zece, au obtinut si creditele ipotecare acordate de Unicredit si HVB.

Romania sta la coada cumparaturilor online

Cand vine vorba de cumparaturi online, atat in China, cat si in Romania, doar 1% dintre consumatori sustin ca ar fi cumparat ceva de pe Internet. Faptul este cauzat, in mare parte, de nivelul scazut de penetrare a Internetului in aceste tari si de aceea ca mijloacele de plata electronica nu sunt suficient dezvoltate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri