Consiliul de Administratie al casei de brokeraj Broker din Cluj Napoca a apobat inceperea demersurilor pentru promovarea societatii la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti si transformarea sa in banca de investitii, se mentioneaza in comunicatul transmis de Broker SA.
Consiliul de Administratie al casei de brokeraj Broker din Cluj Napoca urmeaza sa ceara acordul actionarilor societatii in adunarea generala care va avea loc la inceputul anului viitor, se mentioneaza in comunicatul companiei.

"In acest moment societatea indeplineste toate conditiile cerute pentru promovarea la prima categorie a bursei de Valori Bucuresti, dar oricum noi vom avea pe ordinea de zi a adunarii generale de anul viitor propunerea de capitalizare a profitului obtinut in vederea majorarii capitalului actual", a declarat Petru Prunea presedintele casei de brokeraj, citat de NewsIn.

Conditia principala pentru tranzactionare la prima categorie a BVB este o valoare a capitalurilor proprii de peste opt milioane euro. Companiile trebuie sa aiba cel putin cinci tranzactii pe zi si o valoare medie zilnica de cel putin 25.000 lei. in plus, companiile trebuie sa aiba profit in ultimii doi ani.

In ceea ce priveste transformarea societatii in banca de investitii, presedintele Broker Cluj considera ca societatea indeplinste toate conditiile de capital si de structura pentru acest tip de activitate. "in momentul de fata in Romania nu exista o legislatie pentru bancile de investitii, dar intentionam ca la inceputul anului viitor sa incepem demersurile pentru rectificarea acestei probleme", a precizat Prunea.

Consiliul de administratie a aprobat si transformarea societatii intr-o "societate libera de fumat". "De la 1 ianuarie, salariatii Broker SA nu vor mai putea fuma in incinta sau in apropierea sediilor casei de brokeraj", a explicat Prunea. Casa de grokeraj Boker Cluj a obtinut un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006.

Valoarea activului net al companiei la 31 octombrie a fost de 0,719lei/actiune, iar activul total al casei de brokeraj se ridica la peste 104 milioane lei (29,37 milioane euro), din care activul net este de 78,5 milioane lei. Casa de brokeraj a estimat un profit brut de 150 milioane lei la sfarsitul anului in curs. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu este de aproximativ 66,9 milioane de lei, din care o pondere de 97,74% o detin titlurile societatilor cotate la bursa.

Broker are detineri de pana la 5% la 65 societati, din cele 70 la care are participatii, iar la cinci companii are o participatie intre 5% si 33%.
SSIF Broker SA activeaza si pe Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, la sfarsitul lunii octombrie avand deschise un numar de 11733 pozitii. Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994. Capitalul initial al Broker SA a fost de 58.500.000 lei. in urma majorarii, capitalul social este de 54,610 milioane lei divizat in 109,221 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.

Broker este este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, al Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare, actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare. La finalul anului trecut, profitul Broker SA a fost de 12,95 milioane de lei noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri