Potrivit unor declaratii recente era de asteptat ca pana la finele acestui an compania de asigurari de viata Grawe Romania sa finalizeze discutiile pentru realizarea unei noi achizitii, dupa ce anul trecut a preluat societatea Sara Merkur.
Insusi directorul general al Grawe, Peter Kaszk, a declarat inca din luna martie ca intentioneaza sa achizitioneze o companie de pe piata romaneasca a asigurarilor, pentru a-si completa portofoliul cu produse de asigurari generale si de pensie.

Potrivit unor surse din piata, citate de presa, aceasta companie ar putea fi societatea de asigurari Ardaf. Insa chiar in cursul zilei de ieri, reprezentantii companiei au spus ca aceasta tranzactie se amana pentru anul urmator.

"Discutii privind o eventuala achizitiei au fost initiate cu mai multi jucatori din sistem, dar negocieri mai serioase au avut loc doar intr-un singur caz. Vrem sa incheiem tranzactia in 2007, dar nu depinde de noi", a declarat Kasyk.

Oficialul Grawe a explicat aceasta intarziere prin intermediul unei metafore. Astfel, acest caz seamana cu cel intalnit in viata particulara cand o relatie esueaza ca urmare fie a unui acord reciproc sau din cauza oponentei care vine din partea parintilor. Potrivit lui Kasyk cel de-al doilea caz se potriveste cel mai bine companiei Grawe.

Asadar, oficiali companiei-mama sunt nemultumiti de ce gasesc in acest moment pe piata din Romania. O logodna de lunga durata nu este intotdeauna solutia cea mai potrivita. Noi nu urmarim marimea companiei pe care vrem sa o cumparam, fiind multumiti de cota de piata pe care o avem in acest moment , a declarat directorul general al grupului austriac Grawe, Othmar Ederer.

La finele lunii septembrie, Grawe Romania a inregistrat venituri din prime subscrise 43,49 milioane de lei, in crestere cu 100,06% fata de aceeasi perioada a anului 2005.

Pentru anul 2007, managementul companiei si-a propus o majorare de cel putin 40% al volumului de prime subscrise.

Asigurarile de viata au reprezentat 99,66% volumul primelor brute subscrise de Grawe in primele noua luni din 2006, iar asigurarile de accidente si boala, inclusiv accidente de munca si boli profesionale, 0,34%.

Grawe Romania se situeaza, dupa primele noua luni din 2006, pe locul sase in topul asiguratorilor de viata, cu o cota de piata de 5,35%, in crestere cu 2,5% fata de perioada similara a anului trecut. In primele sase luni ale anului 2006, Grawe a inregistrat o cifra de afaceri de 22,6 milioane lei (6,4 milioane euro), in crestere cu aproape 72% fata de perioada similara a anului precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri