Standard&Poor\'s a atribuit bancii austriece Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), un rating de A pentru imprumuturile pe termen lung, a confirmat ratingul A-1 pentru imprumuturile pe termen scurt si a apreciat ca perspectiva financiara este stabila.
"Ratingurile Erste Bank reflecta pozitia puternica a grupului financiar pe pietele din Austria si din Europa Centrala si de Est, precum si imbunatatirea continua a profitabilitatii in sectoare importante din grup", a declarat analistul S&P's Bernd Ackermann, potrivit NewsIn.

De asemenea, sustinte agentia de rating, evaluarea exprima viziunea Standard and Poor's asupra Erste Bank si a bancilor austriece de economisire, privite din perspectiva unui singur grup economic. Acesti factori sunt contrabalansati partial de nivelele modeste de capitalizare, ca urmare a strategiei de achizitii a bancii, de venituri inca moderate intr-o piata austriaca competitiva, precum si de tinte de crestere foarte ambitioase in Europa Centrala si de Est (ECE), care se bazeaza pe o viziune optimista a dezvoltarii economice in zona.

Perspectiva stabila reflecta asteptarile ca Erste Bank sa faca fata provocarilor legate de integrarea Bancii Comerciale Romane. La un aproape un an de la achizitia BCR, nu a aparut niciun risc semnificativ, sustine agentia de evaluare.

"Vom continua sa monitorizam integrarea cu succes a BCR in Erste, dar si viteza si sustenabilitatea cu care sunt imbunatatite veniturile BCR. Devierile de la tintele de profit pe care Erste le-a stabilit pentru BCR, ar putea pune presiune pe alte divizii ale grupului pentru a contracara orice risc, si vor fi percepute negativ", se arata in comunicatul S&P's.

Achizitiile noi de dimensiuni mari, care vor intarzia refacerea raportului intre capital si active al bancii (capital ratio) si ar restrange resursele de management, vor fi percepute negativ in evaluarea ratingului vor fi percepute negativ de asemenea de catre agentie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri