Societatea de Investitii Financiare Moldova (SIF 2) si-a redus participatia la compania Mittal Steel Roman la 14,048% din capitalul social al companiei, in urma tranzactiei efectuate in data de 29 noiembrie, a anuntat un comunicat al societatii.

In sedinta din 29 noiembrie, SIF 2 Moldova a vandut 500.000 de actiuni Mittal Steel Roman pentru suma de 11,25 milioane de lei. Astfel, SIF 2 Moldova si-a redus participatia de la 17,54% din capitalul companiei la 14,048%, aproximativ 20% din numarul total de titluri pe care il detine, spun brokerii, potrivit NewsIn.

"Vanzatorul a luat aceasta decizie pentru a mai marca ceva profit inaintea finalului de an, SIF 2 fiind codas la capitolul profit pe actiune in comparatie cu celelalte SIF-uri", spune Gabriel Rotaru, broker la Intercapital Invest.

Producatorul de tevi Mittal Steel din Roman a obtinut un profit net de 40,22 milioane lei si o cifra de afaceri de 699,23 milioane lei in primele noua luni ale anului.

Combinatul Mittal Steel Roman (fost Petrotub) a fost preluat la sfarsitul anului 2003 de grupul siderurgic Mittal, care mai detine fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara si Tepro Iasi. Compania are un capital social de 36,11 milioane de lei. Actionarul majoritar este Mittal Steel Holding cu 69,77% din capitalul combinatului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri