Dupa ce UniCredit Tiriac Bank (formata din UniCredit Romania, HVB Bank si Banca Tiriac) va intra in sistemul bacar direct pe podium, compania formata prin fuziunea HVB Leasing si UniCredit Leasing va intra in piata de leasing direct ca lider, tintind o valoare a contractelor finantate de peste 450 milioane de euro
UniCredit Leasing ar putea incheia anul cu o valoare a contractelor finantate de 400 milioane euro, iar estimarile pentru 2007 indica o crestere a afacerii cu cel putin 12,5%, pana la minimum 450 milioane euro, potrivit directorului UniCredit Leasing, Septimiu Postelnicu

UniCredit Leasing este o companie formata prin fuziunea HVB Leasing si UniCredit Leasing, care vor incheia anul 2006 cu contracte finantate in valoare de circa 200 milioane euro fiecare, a spus Postelnicu.

"Obiectivul nostru de anul viitor va fi o crestere peste cea a pietei. Asadar, daca inchidem anul cu 400 milioane euro, atunci ne asteptam la un volum de 450 milioane euro minimum si, bineinteles, proportional, o profitabilitate crescuta", a estimat Postelnicu intr-o declaratie pentru NewsIn. Nou-formata entitate rezultata in urma unirii operatiunilor celor doua companii de leasing va fi lider de piata.

"Anul viitor suntem pregatiti sa iesim si mai agresiv pe piata", a declarat Postelnicu. "Anul 2007 va inseamna consolidare si extindere a ofertei si a retelei teritoriale. in prezent, suntem prezenti in 16 orase si deschidem agentii in cel putin patru orase la anul", a spus directorul companiei de leasing. Potrivit acestuia, cea mai mare entitate de pe piata leasingului romanesc se va orienta si spre imobiliar, public, pentru echipamente energetice.

2006 va fi un an de consolidare, insa directorul societatii de leasing a declarat ca valoarea bunurilor finantate va inregistra o crestere peste media pietei, estimata de Postelnicu la circa 15%-20%. In primele 11 luni ale acestui an, HVB Leasing si UniCredit Leasing finantasera contracte in valoare de 183 milioane euro, respectiv 193 milioane euro, a mai spus spus Postelnicu. Ambele companii au raportat cresteri de peste 35% fata de perioada similara a anului trecut.

"Nu a existat, in aceste sase luni, niciun fel de impact negativ asupra bussinessului, fiindca, de obicei, o fuziune inseamna o reducere a afacerilor", a spus reprezentantul companiei de leasing. Dimpotriva, cele sase luni din urma fuziunii au marcat un boom in activitatea celor doua companii, astfel incat fiecare companie va termina anul cu contracte noi de 200 milioane euro.

UniCredit Leasing si HVB Leasing urmeaza sa fuzioneze intr-o entitate ce va purta numele UniCredit Leasing, iar procesul de rebranding va dura tot anul 2007. In urma fuziunii cu HVB Leasing, nou-formata UniCredit Leasing va detine active totale nete de 523 milioane euro si o cota de piata de 14%.

Portofoliul de produse al celor doua companii include leasingul auto, leasingul de echipamente, leasingul imobiliar pentru companii si rezidential, ca si brokerajul de asigurari si managementul de proiecte imobiliare. "Suntem singura firma de leasing cu un portofoliu atat de larg", a comentat Postelnicu, in luna august.

Atat HVB Leasing, cat si UniCredit Leasing sunt lideri de piata pe anumite sectoare, a mai afirmat directorul companiei de leasing. Legat de portofoliul nou-format din fuziunea celor doua companii, Postelnicu a declarat ca HVB Leasing si UniCredit Leasing "imbina foarte frumos" aceste produse.

Septimiu Postelnicu, fostul director general al HVB Leasing, a fost numit presedinte si director general al viitoarei companii care va rezulta in urma fuziunii. Melih Mengu fost presedinte si director al UniCredit Leasing Romania, va prelua noi responsabilitati in cadrul grupului, anuntau, in urma cu cateva luni, companiile de leasing.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat recent fuziunea prin absorbtie a HVB Bank si Banca Tiriac, precum si retragerea autorizatiei de functionare pentru HVB Bank Romania, cele doua banci urmand sa formeze Banca Comerciala HVB Tiriac de la 1 septembrie, potrivit reprezentantilor HVB Bank.

Cu toate acestea, Tiriac Leasing nu va face parte din fuziune si Tiriac Leasing IFN va ramane in actuala structura a actionariatului. "Procesul de fuziune dintre UniCredit Romania si noua banca rezultata in urma fuziunii (n.r. HVB Bank si Banca Tiriac) va demara in cursul lunii septembrie a acestui an, dar nu putem inca preciza cu exactitate cand se va finaliza", a declarat pentru NewsIn managerul de relatii cu publicul al HVB Bank Romania, Ioana Paun.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri