Volumul primelor brute subscrise al BCR Asigurari, membra a grupului financiar BCR, va ajunge, la finele anului, la 120 milioane euro, in crestere cu peste 40% fata de 2007, iar profitul companiei ar putea ajunge la 14-15 milioane lei, a declarat presedintele societatii, Mihail Tecau.
BCR Asigurari detinea, la sfarsitul lunii septembrie, o cota de 8,4% din piata asigurarilor generale din Romania, ceea ce clasa compania pe locul al patrulea in topul asiguratorilor non-viata. Primele brute subscrise erau de 84 milioane euro (100 milioane dolari) la finele celui de-al treilea trimestru din acest an.

"Obiectivul nostru pentru 2007 este sa ne pastram pozitia pe care o detinem in topul primilor cinci asiguratori, cu o cota de piata de peste 9%", a spus Tecau, citat de NewsIn. El a mai adaugat ca firma de asigurari a grupului BCR isi propune sa atinga "un ritm de crestere de 30-35%, la nivelul inregistrat pe piata asigurarilor din Romania".

BCR Asigurari isi va majora capitalul social cu doua milioane euro in cursul anului 2007, urmand sa atinga un nivel de capitalizare de zece milioane euro. "Obiectivul nostru pentru 2009 este sa ne situam in primele trei societati de asigurari din Romania si ne-am propus sa atingem o cota de 14% din piata asigurarilor", a aratat Tecau.

BCR Asigurari intentioneaza sa lanseze, in 2007, noi produse, cum sunt Smart Corporate pentru societatile cu capacitate financiara mare, care sa acopere toate segmnentele de afaceri. Compania se va concentra pe asigurarile de cladiri, pentru constructii si montaje, auto. De asemenea, compania de asigurari va dezvolta in parteneriat cu Banca Comerciala Romana, actionarul majoritar, produse de asigurari legate de fondurile structurale obtinute de Romania din partea Uniunii Europene. Pentru asigurarile de locuinte, BCR Asigurari va lansa pana la sfarsitul anului un produs nou structurat pe mai multe sume asigurate la nivelul valorii imobilului.

"La politele pentru asigurarile RCA, ne propunem in 2007 sa dublam afacerea, in special ca numar de clienti, dupa ce la sfarsitul luni septembrie 2006 detineam o cota de 2,56% din piata asigurarilor auto tip RCA si Carte Verde, cu prime totale subscrise in valoare de 7 milioane euro", a precizat Mihail Tecau. Piata asigurarilor auto obligatorii tip RCA va atinge in 2006 un volum total de circa 300 milioane euro, potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de 39,2 miliarde lei (11,09 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de peste 450 sucursale si agentii in intreaga tara. Erste Bank a finalizat achizitia a 61,9% din BCR in luna octombrie a anului curent. Aproximativ 30% din banca este detinut de Societatile de Investitii Financiare (SIF-uri), iar restul de 8% erau detinute de angajati. Banca austriaca a lansat la 1 noiembrie oferta pentru cumpararea actiunilor detinute de angajati. Banca austriaca a achizitionat circa 7,2% din actiunile actionarilor.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat joi mentinerea autorizatiei de vanzare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), valabile de la 1 ianuarie 2007, pentru sapte societati, printre care si BCR Asigurari.

BCR Asigurari a inregistrat in 2005 un profit net in valoare de 14,28 milioane de lei, cu aproape 5,1 milioane de lei noi mai putin decat in anul precedent, cand a avut un profit de 19,37 milioane de lei. Compania avea, la finele anului 2005 o cota de piata de 6,67%, in crestere fata cota de 4,24 %, consemnata la 31 decembrie 2004, potrivit reprezentantilor companiei. in prezent, BCR Asigurari dezvolta activitati de asigurare generala, iar BCR Asigurari de Viata se ocupa cu asigurarea de viata.

Volumul subscrierilor din 2005 plasau compania pe locul sase din cele 42 de societati de asigurare care opereaza in Romania, cu o valoare totala a primelor brute subscrise de 296,89 milioane de lei noi, din care 219,23 milioane de lei din asigurari generale si 77,65 milioane de lei din asigurari de viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri