Leul s-a apreciat, miercuri, cu 69 lei vechi (0,2%) fata de euro, pana la 3,4179 lei/euro, nivel la care nu a mai urcat din august 2005, pe fondul unor volume de tranzactionare mici, venite, atat de la comerciantii locali, cat si de la jucatorii straini, sustin dealerii.

Sedinta valutara s-a deschis, miercuri, la un curs de 3,4150-3,4180 lei/euro, iar dupa primele ore de tranzactionare, euro a crescut usor pana la 3,4180-3,4190 lei, pe fondul unor volume de tranzactionare destul de mici.

"Investitorii straini continua sa isi deschida pozitii noi pe termen lung pe leu pentru ca se asteapta ca acesta sa se aprecieze in 2007, in ciuda operatiunilor de sterilizare recente ale Bancii Nationale a Romaniei", a spus, citat de NewsIn, analistul Finansbank, Melania Hancila.

Cursul oficial afisat, miercuri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR), arata un nivel de 3,4179 lei/euro, respectiv o apreciere a leului cu 69 lei fata de euro (0,2%), comparativ cu nivelul din ziua precedenta, cand BNR a afisat un curs de 3,4248 lei/euro. Euro nu a mai scazut sub acest nivel din 10 august 2005, cand cursul oficial era de 3,4022 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, miercuri, un curs oficial de 2,5841 lei/dolar, cu 163 lei vechi mai putin pentru un dolar (0,63%) fata de marti, cand era de 2,6004 lei/dolar.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat, in prima parte a zilei, intre 1,3195 si 1,3248 dolari/euro, iar in jurul orei 14:00, ora Romaniei, moneda americana era cotata la 1,3323 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, o medie a dobanzilor overnight (cu scadenta la 24 ore) de 0,85% pe an la depozitele atrase (BUBID), in scadere cu 0,09 puncte procentuale fata de marti, iar dobanda medie la depozitele plasate (BUBOR) era de 2,59% pe an, cu 0,29 puncte mai putin decat in ziua precedenta.

Revenirea in piata a depozitului de 1,51 miliarde lei atras in urma cu o luna de banca centrala a accentuat surplusul de lichiditate al bancilor si a mentinut dobanzile la depozitele overnight la un nivel foarte scazut de 0,5-2% pe an.

"E de asteptat ca dobanzile pe termen scurt sa se mentina la 0-3% pe an pana la sfarsitul saptamanii, cu atat mai mult cu cat se apropie sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii", a mai spus Hancila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri