Participatia detinuta de societatea Tender SA la compania de asigurari Ardaf, aflata inca sub administrare speciala, s-a redus, de la aproape 56,2%, la 56%, in urma recentei majorari de capital, de 100 milioane lei, a companiei, a declarat la The Money Channel, Ovidiu Tender.
"Dupa cum se stie deja, la recenta majorare de capital de la Ardaf, de 100 milioane lei, am avut suprasubscriere, astfel incat se poate spune ca Ardaf este acum o societate de sine statatoare, solida din punct de vedere financiar", a declarat omul de afaceri.

"Una dintre cauzele problemelor de lichiditate ale Ardaf a fost scaderea capitalizarii bursiere a companiei, scadere care s-a datorat, in buna masura, problemelor pe care le-am avut cu justitia", a mai spus Ovidiu Tender.

Tender a fost acuzat, in dosarul Rafo-Carom, de inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata si spalare de bani. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, pe 22 decembrie 2006, sa mentina interdictia de parasire a tarii, in cazul lui Ovidiu Tender, dupa ce, la un termen anterior al procesului, Ovidiu Tender le-a explicat magistratilor ca trebuie sa plece in Spania, unde are de rezolvat diferite probleme legate de afaceri, printre care si incheierea unui contract cu o banca de acolo. in cursul lunii august 2006, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Ovidiu Tender, cercetat in dosarul RAFO-Carom pentru mai multe infractiuni economice, va fi judecat in stare de libertate, dupa mai mult de cinci luni pe care acesta si le-a petrecut dupa gratii.

"Intentia mea este ca Ardaf sa avanseze in topul companiilor de asigurari din Romania. Estimez ca piata asigurarilor va creste in progresie geometrica in 2007, dat fiind ca, pe moment, aceasta piata este subdezvoltata in Romania", a adaugat Tender. Potrivit unor studii, romanii din mediul urban cheltuiesc 1,6 % din veniturile lunare nete pentru asigurari, in vreme ce cetatenii Uniunii Europene aloca acestui tip de produse aproape 11% din venituri.

"Cat priveste eventuala vanzare a Ardaf, repet ceea ce am mai spus: exista cumparatori interesati, totul este ca pretul oferit sa fie cel corect", a mai spus Ovidiu Tender.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri