Raiffeisen Asset Management gestioneaza, la un an de la infiintare, fonduri in valoare de 79 milioane lei (23,3 milioane euro), fiind al treilea jucator de pe piata fondurilor mutuale din Romania, a informat, luni, un comunicat al companiei de administrare de fonduri.
Locul in clasament al administratorului de fonduri s-a stabilit pe baza datelor raportate de societatile de administare a investitiilor. "Daca excludem insa sectorul fondurilor monetare, unde compania nu activeaza, Raiffeisen Asset Management este al doilea jucator din piata", se arata in comunicat.

Compania administreaza doua fonduri mutuale, unul orientat preponderent pe investitii in actiuni, Raiffeisen Prosper, si unul cu investitii mai ales in obligatiuni, Raiffeisen Benefit. Raiffeisen Asset Management "este singura companie de administrare a investitiilor din tara noastra care orienteaza o parte din investitii pe pietele straine in instrumente de tipul actiunilor", se precizeaza in comunicat.

Cele doua fonduri au fost lansate pe 19 iunie 2006, cu o investitie initiala de 17,6 milioane lei, iar pana in prezent fondurile aflate sub gestiune au ajuns la 79 milioane lei (23,3 milioane euro), iar numarul clientilor care au investit in titluri Raiffeisen Prosper sau Benefit a depasit 2.200, spun reprezentantii companiei.

Valoarea activelor fondului Raiffeisen Prosper este de 51,1 milioane lei (15 milioane euro), fata de 7 milioane lei la momentul lansarii, in timp ce activele Raiffeisen Benefit au ajuns la 27,8 milioane lei. "Raiffeisen Prosper este primul fond de actiuni din Romania dupa activele administrate", se spune in comunicatul mentionat.

Structura fondului Raiffeisen Prosper pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe. "Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare", se arata in documentul citat.

Raiffeisen Benefit are activele constituite din obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de aproximativ 40% si din depozite bancare cu o pondere de 30%. "in scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe", se mai arata in documentul citat.

"Credibilitatea Grupului Raiffeisen, expertiza in managementul investitiilor, randamentele, lichiditatea si diversificarea oferite de produse, precum si accesul facil la acestea sunt argumente pentru viabilitatea si cresterea plasamentelor in fondurile Raiffeisen", a declarat presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion.

"Acest fapt ne permite sa avem un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale din Romania. Pozitiile de lider detinute de celelalte societati de administrare a investitiilor ale Raiffeisen in Europa Centrala si de Est ne obliga la un efort pe masura", a adaugar Ion.

Astfel, Raiffeisen Capital Management este liderul pietei austriece de gestiune de fonduri, iar societatile de administrare detinute de Raiffeisen in Slovacia, Croatia si Bulgaria sunt liderii pietelor in care opereaza, se arata in comunicatul companiei.

Raiffeisen Asset Management a fost infiintata in decembrie 2005 si este compania de administrare a investitiilor a grupului financiar austriac Raiffeisen in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri