Ministerul Finantelor Publice a vandut, luni, titluri de stat de 2,5 miliarde lei (738 milioane euro), din care doua miliarde lei cu scadenta la o luna si 500 milioane lei, la sase luni, a informat un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Pentru titlurile de doua miliarde lei plasate pe o luna, oferta de cumparare a fost de 8,3 miliarde lei (2,45 miliarde euro), iar pentru titlurile de 500 milioane lei pe sase luni, cererea a insumat 4,04 miliarde lei (1,2 miliarde euro). Valoarea nominala a titlurilor adjudecate a fost de 2,01 miliarde lei pentru titlurile pe o luna si de 515,9 milioane lei pentru cele pe sase luni, informeaza NewsIn.

Titlurile de stat vandute au fost de tipul cu discont, care sunt nepurtatoare de dobanda. Ele sunt vandute la un pret initial mai mic decat valoarea nominala, diferenta dintre pretul initial si valoarea nominala fiind numit discont si reprezinta beneficiul cumparatorului. Statul va plati la scadenta titlurilor valoarea lor nominala, care este de 2,01 miliarde lei pentru titlurile pe o luna si de 515,89 milioane lei pentru cele pe sase luni.

Licitatia a avut loc la sediul central al BNR. Modalitatea de adjudecare a fost metoda pretului multiplu, care presupune alocarea titlurilor de stat pentru ofertele acceptate la pretul (dobanda) pe care fiecare dintre ofertantii castigatori l-a oferit, pana la adjudecarea completa a emisiunii. Clientii care au cumparat titluri de stat vor avea un randament mediu de 6,04% pe an pentru titlurile pe o luna si de 6,28% la cele pe sase luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri