Banca germana Eurohypo, specializata in finantari de spatii comerciale si ale sectorului public, a anuntat, luni, ca urmeaza sa deschida o reprezentanta in Bucuresti, dupa ce a primit aprobarea la finele anului trecut.

Banca germana nu a oferit detalii financiare despre "pretul" investitiei green-field din Romania, informeaza NewsIn. Deschiderea biroului din Romania reprezinta un pas important pentru consolidarea bancii in Europa Centrala si de Est, se spune in comunicatul bancii. "Avand in vedere aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, ne-am pozitionat pe aceasta piata atractiva la un moment bun", a declarat, intr-un comunicat, directorul executiv al institutiei financiare, Bernd Knobloch.

Investitiile in domeniul imobiliarelor beneficiaza de rentabibiltate tot mai buna. Pe langa exporturi, sectorul constructiilor este unul din "pilonii" potentialului economic al unei tari, spun reprezentantii bancii germane. "A existat o tendinta neintrerupta de privatizari, ceea ce ne asteptam sa dea un impuls suplimentar industriei imobiliare", a aratat Eurohypo.

Reprezentanta din Bucuresti a Eurohypo va fi condusa de fostul manager al sectorului de finantare imobiliara din cadrul HVB Bank Romania, Fulga Dinu.Banca germana atinsese la finele anului 2005 active de aproximativ 242 miliarde euro. Eurohypo este prezenta in aceasta regiune a Europei in Cehia, Polonia si Ungaria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri