Actionarii companiei de asigurari Asirom au aprobat preluarea contractelor, activelor si rezervelor tehnice ale societatii Asirom Concordia, insa actionarii minoritari s-au opus deciziei, a anuntat un comunicat al Asirom, remis Rasdaq.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) Asirom, din data de 14 decembrie 2006, a aprobat si acceptarea prin transfer a portofoliului de contracte de asigurare, a rezervelor tehnice aferente si a activelor care acopera rezervele tehnice de la SC Asirom Concordia SA, la SC Asigurarea Romaneasca Asirom SA, actionarii minoritari Brodhurst Investments Ltd, QVT Fund si Clairmont Holdings Ltd votand impotriva.

Adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA) Asirom, intrunita in aceeasi zi, a aprobat, ca auditor financiar extern pentru anul 2006, societatea de audit Elite Consulting SA, cu o durata minima a contractului de un an.

Actionarii Asirom au mai aprobat, cu majoritate de voturi, ca rezultatele reevaluarii terenurilor si constructiilor aflate in patrimoniul Asirom, conform raportului de evaluare a proprietatilor imobiliare (terenuri si constructii) proprietatea Asirom, intocmit de SC Elf Expert SRL, sa fie reflectate in situatiile financiare ale Asirom, la data de 31 decembrie 2006, potrivit reglementarilor contabile.

Toate hotararile luate de actionari au fost aprobate de actionari cu o majoritate de circa 70% din voturi pentru, actionarii minoritari Brodhurst Investments Ltd, QVT Fund si Clairmont Holdings Ltd votand impotriva.

Potrivit comunicatului remis de Asirom bursei electronice Rasdaq, actionariatul Asirom este compus din Interagro (49,99%), Broadhurst Investments Ltd (14,93%), QVT Fund (12,23%), Rafinaria Astra Romana (8,34%), AVAS (6,37%), Clairmont Holdings Ltd (0,36%) Bank Austria Creditanstalt (0,2%) si alti actionari, persoane fizice, printre care, potrivit comunicatului, reprezentantul Broadhurst Investments Ltd, Dan Barbulescu si Ionut Horia Dobrinescu.

Societatea Asirom-Concordia este controlata, in proportie de 98,8%, de catre Asirom si ofera produse de pensii private si asigurari pentru calatorii in strainatate. Asirom-Concordia este fosta Casa de Pensii Concordia Romana (CPCR) achizitionata, in 2003, de Asirom. Societatea a inregistrat, in 2005, un profit net de 390.478 lei si venituri totale de 1,58 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri