Casele de brokeraj si investitorii au la dispozitie, incepand din 15 ianuarie, un nou mecanism de colectare automata a ordinelor din sistemele interne ale caselor de brokeraj si introducerea lor in sistemul central al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Noul mecanism, Orders Collector a fost dezvoltat si implementat odata cu crearea noii versiuni a sistemului Arena, se mentioneaza in comunicatul transmis de BVB. "Practic este o extensie la structura sistemului Arena pe care a dezvoltat-o echipa de specialisti pe care o are Bursa", a declarat Stere Farmache, directorul general al Bursei, care nu ofeirt o estimare a costurilor acestui noi sistem.

In prezent, Bursa ofera caselor de brokeraj trei servicii in timp real: Arena Tickers folosit pentru furnizarea datelor de tip ticker,BSE Web Services, pentru furnizarea datelor top 5 market by price, si Arena Orders Collector utilizat pentru transmiterea automata a comenzilor de administrare ordine (introducere, anulare).

"Aceste servicii real-time, oferite de BVB in vederea facilitarii tranzactionarii prin internet, fac parte din strategia de dezvoltare a serviciilor bursei in folosul comunitatii utilizatorilor", a declarat Stere Farmache, citat de NewsIn. Utilizarea acestor servicii va duce la o crestere a acesibilitatii sistemului Arena, la simplificarea si fluidizarea procesului de gestiune a ordintelor investitorilor dar si la cresterea vitezei de procesare a ordinelor prelutate prin internet.

"Speram ca prin acest sistem sa creasca nivelul de accesibilitate la Bursei fata de investitori, sa creasca siguranta tranzactiilor si sa se rationalizeze costurile de operare", a adaugat Farmache. Totodata, sistemul ca da posibilitatea gestionarii ordinelor in timp real prin sisteme interne de la agentiile caselor de brokeraj la sucursalele acestora, se specifica in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri