Casa de brokeraj ABN Amro Securities va respecta politica grupului si va incerca sa isi ofere produsele atat clientilor interesati de alternative de investitii, cat si celor care doresc sa obtina finantare prin emisiuni de obligatiuni, a declarat Claudia Butac, membru in conducerea institutiei.

ABN Amro Securities a obtinut autorizarea de functionare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfarsitul saptamanii trecute. "in data de 11 ianuarie am primit autorizarea CNVM si speram ca pana in februarie sa obtinem autorizarea completa ca membru al Bursei de Vqlori Bucuresti si al depozitarului central", a mai spus Butac, citata de NewsIn.

In ceea ce priveste produsele, "Nu ne propunem o anume cota de piata, sau un numar de clienti. Vom incerca, printre altele sa crestem piata instrumentelor cu venit fix", a mai spus Butac. Casa de brokeraj a activat pe piata romaneasca de capital pana in anul 2000, cand, in urma unei decizii globale a grupului si-a incetat activitatea. Pana in luna martie, casa de brokeraj are obligatia de a deveni membru al Fondului de Compensare a Investitorilor.

ABN Amro Securities are un capital social de 3,64 milioane de lei. Actionarul majoritar este ABN Amro Bank, care detine 98,168% din capital, actionarii minoritarii fiind Amsterdam- Rotterdam Bank, Algemene Bank Nederland, Breschou si Tebema cu cate 0,458% din capital. Din Consiliul de Administratie al societatii fac parte Arie Job Blok - presedinte, Claudia Butac si Marcel Duhaneanu - membri, conducerea urmand sa fie asigurata de Claudia Butac si Marius-Adrian Lupu.

ABN Amro avea active de 4,76 miliarde lei (1,35 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 3,14% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri