Compania Europaische Reiseversicherung AG, membra a grupului European Travel Insurance, va activa pe piata romaneasca a asigurarilor, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Compania va vinde, in Romania, asigurari de accidente, asigurari de sanatate, asigurari de bunuri in tranzit, alte asigurari de bunuri, asigurari de raspundere civila generala, asigurari de pierderi financiare si asigurari de asistenta turistica, potrivit paginii de internet a CSA. Compania austriaca a fost infiintata in 1907, iar din 1985 face parte din holdingul european specializat in asigurari turistice si de calatorie European Travel Insurance Group, informeaza NewsIn. Europaische Reiseversicherung AG ofera servicii complete de asigurari turistice si de calatorie, atat pentru corporatii, cat si pentru persoane fizice, incluzand servicii medicale, protectia persoanei si a bagajelor, acoperirea riscurilor legate de intreruperea sau amanarea calatoriei si asigurari legate de vehiculele implicate intr-o calatorie.

Europaische Reiseversicherung AG colaboreaza cu divizia austriaca a asiguratorului italian Generali, extinderea companiei in Romania, Slovacia si Slovenia bazandu-se pe acest parteneriat. in 2005, compania a inregistrat un profit net de 804.000 euro, fata de 26.000 euro, in 2004, an marcat de consecintele economice dezastruoase ale valurilor tsunami care au lovit regiunile de coasta din Oceanul Indian, devastand regiuni intregi, printre care insula Phuket, Thailanda, Aceh din Indonezia, coasta de est a Sri Lankai, zonele de coasta Tamil Nadu, Burma, Andaman si Insulele Maldive. Zonele afectate au fost in mare parte turistice.

Alte 20 de societati de asigurari din Uniunea Europeana au notificat, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la intentia lor de a desfasura activitati in Romania, insa ele nu intra in sfera de supraveghere a arbitrului asigurarilor din Romania, a anuntat, luni, un comunicat al institutiei. incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.

Societatile care au notificat, pana in prezent, CSA, cu privire la intentia lor de a desfasura activitati in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, sunt: Allianz Versicherungs - Aktiengesellschaft (Germania), Axa Versicherungs Aktiengesellschaft (Germania), VHV Allgemeine Versicherung AG (Germania), Electric Insurance Ireland Limited (Irlanda), Lifeguard Insurance (Dublin) Limited (Irlanda), Starr Excess Liability Insurance International Limited (Irlanda), TCS Insurance Company of Ireland Limited (Irlanda), Aspen Insurance UK Limited (Marea Britanie), Brit Insurance Limited (Marea Britanie), Bupa Insurance Limited (Marea Britanie), Converium Insurance (UK) Limited (Marea Britanie), First Title Insurance Plc (Marea Britanie), FM Insurance Company Limited (Marea Britanie), Great Lakes Reinsurance (UK) Plc (Marea Britanie), Liberty Mutual Insurance Europe Limited (Marea Britanie), Mitsui Sumitomo Insurance Company (Europe) Limited (Marea Britanie), Scor UK Company Limited (Marea Britanie), Society of Lloyd's (Marea Britanie), Sompo Japan Insurance Company of Europe Limited (Marea Britanie) si Stewart Title Limited (Marea Britanie).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri