Compania germana specializata in asigurari de credite Euler Hermes si divizia europeana a asiguratorului australian QBE au notificat, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu privire la intentia de a activa in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor.

Euler Hermes este unul dintre liderii globali ai pietei asigurarilor de credite. Compania este prezenta in 45 de tari si detine o cota de 34% din piata mondiala a respectivelor asigurari. In Romania, societatea este prezenta deja, prin Euler Hermes Servicii Financiare, care ofera servicii de asigurare contra riscului de neplata generat de livrarea marfurilor si/sau prestarilor de servicii cu plata la termen, precum si servicii de recuperare a creantelor comerciale, in parteneriat cu Allianz Tiriac Asigurari.

Euler Hermes face parte din grupul Allianz si este o subsidiara a AGF. Potrivit Reuters, grupul german de asigurari Allianz va cheltui aproximtiv 7,5 miliarde de euro, (9,7 miliarde dolari) pentru a cumpara participatiile actionarilor minoritari ai grupului de asigurari de viata Allianz Leben si ai asiguratorului francez AGF. Allianz detine, in prezent, aproximativ 60% din pachetul de actiuni al AGF, iar analistii au estimat, anterior, ca la un moment dat, grupul german va incerca sa cumpere si restul.

QBE este liderul pietei asigurarilor din Australia si unul dintre primii 25 de asiguratori ai lumii. In primul semestru al anului 2006, QBE a inregistrat un profit net de 591 milioane dolari si prime brute subscrise de 5,7 miliarde dolari. QBE Insurance Group a cumparat, recent de la asiguratorul francez AXA, divizia nord-americana a asiguratorului elvetian Winterthur, contra sumei de 1,16 miliarde dolari, tranzactie reprezentand cea mai mare preluare din istoria QBE. Potrivit QBE, preluarea Winterthur SUA va insemna o sporire cu 1,45 miliarde dolari a valorii anuale a vanzarilor companiei australiene.

In decembrie 2006, grupul australian de asigurari QBE a ajuns la un acord cu reasiguratorul german Hannover Re, privind preluarea, de catre compania australiana, a firmei de asigurari Praetorian Financial Group, aceasta achizitie majorand tinta de profit a australienilor pe 2006. QBE Insurance Group Ltd a cumparat Praetorian Financial Group de la Hannover Re contra sumei de 800 de milioane de dolari, ceea ce va determina o crestere cu circa 1,4 miliarde dolari a veniturilor anuale obtinute de grupul australian din prime brute de asigurare.

QBE Insurance Group Ltd detine o subsidiara in Republica Moldova, unde functioneaza sub numele de QBE Asito, dupa preluarea, in 1999, a pachetului majoritar de actiuni al companiei locale Asito. QBE Asito este unul dintre liderii pietei asigurarilor din Republica Moldova si opereaza pe intreg teritoriul ei, prin intermediul a peste 30 de reprezentante locale.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri