If you can\'t beat them, join them!, aceasta este explicatia data de olandezul Robert Rekkers in ceea ce priveste strategia de dezvoltare a celei mai mari banci cu capital romanesc, Banca Transilvania.
Robert Rekkers, directorul executiv al bancii, a anuntat parteneriatul incheiat intre compania olandeza de asigurari Aegon si Banca Transilvania prin care cele doua entitati infiinteaza o companie de pensii private si a uneia de asigurari de viata. In mod concret, este vorba de un parteneriat de tip joint-venture (asociere, participatiune) incheiat intre cele doua companii care are ca rezultat o companie mixta de pensii private, la care fiecare dintre cei doi asociati va detine cate 50% din actiuni.

Compania va fi lansata in vara acestui an, anticipand introducerea sistemului obligatoriu de pensii private, incepand cu 2008. Noua companie de pensii va avea sediul centrul la Cluj - Napoca.

Aceste parteneriate ne ajuta sa ne dezvoltam in mai multe zone financiare. Ne gandim serios si la alte parteneriate de tip joint-venture incheiate impreuna cu alte companii financiare. Ne concentram exclusiv pe activitatile nebancare, a declarat pentru Wall-Street Robert Rekkers.

Avantajele acestui tip de parteneriat: banca locala beneficiaza de experienta pe care partenerul din strainatate o are in domeniul in care activeaza. In schimb, compania straina se bucura de brandul local si portofoliul de clienti ai bancii.

Banca Transilvania nu este la primul acord incheiat cu grupuri financiare straine. In vara anului trecut, Banca Transilvania a incheiat un parteneriat alaturi de Intermarket Bank, cea mai mare companie austriaca specializata in finantarea de creante. In urma acestei intelegeri, a luat nastere un nou jucator pe piata factoringului din Romania, Compania de Factoring care tinteste o cota de piata de 10-15% si afaceri de 100-150 milioane euro in 2006.

"Am ajuns la concluzia ca este mai eficient sa infiintam o companie de sine statatoare care sa se ocupe exclusiv de factoring, decat sa practicam acest business printr-un departament specializat subordonat bancii, asa cum fac majoritatea celorlalti jucatori de pe piata de factoring", explica directorul general adjunct al Bancii Transilvania, Ionut Patrahau.

De asemenea, Aegon, va infiinta in Romania o companie de asigurari de viata, care va incheia un acord de distributie cu Banca Transilvania, in scopul vanzarii de produse sub marca comuna a celor doua companii, prin reteaua de distributie a Bancii Transilvania.

"Acest parteneriat confirma interesul Aegon de a fi prezenta in regiunea Europei Centrale si de Est, unde preconizam cresteri peste medie in urmatorii ani", a declarat vineri, directorul general al Aegon N. V., Donald J. Shepard.

"Parteneriatul pe care ni l-am propus cu Banca Transilvania, alaturi de recenta noastra achizitie, o companie de administrare de fonduri de pensii private din Polonia, va consolida semnificativ prezenta noastra pe piata de pensii din Europa Centrala si de Est", a declarat, directorul general al Aegon Europa Centrala si de Est, Dr. Gabor Kepecs.

In cursul acestui an, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, Aegon si Banca Transilvania intentioneaza sa incheie acorduri finale cu privire la acest parteneriat.

Aegon este a doua mare companie de asigurari din Olanda si are o valoare de piata de 22,6 miliarde euro.

Banca Transilvania are in prezent o retea de 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Banca avea, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 6,8 miliarde lei (1,9 miliarde euro) si o cota de piata de 4,5%, fiind a cincea ca marime in sistemul bancar romanesc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri