Valoarea contractelor semnate de Egnatia Leasing IFN, divizia de leasing a Egnatia Bank, s-a triplat anul trecut, pana la 93 milioane euro, de la 28 milioane euro in 2005
"Cresterea sustinuta s-a datorat intrarii companiei pe noi segmente de piata, in special in zona imobiliara si a vehiculelor comerciale", a declarat citat de NewsIn directorul general al companiei, Haralambie Stanciu. Compania a incheiat 2.370 de contracte anul trecut, in crestere cu 70% fata de anul anterior.

Leasingului imobiliar a inregistrat o crestere spectaculoasa, de la 0,3% din portofoliul companiei in 2005, la peste 16% in 2006. Ponderea finantarii pentru echipamente a crescut in total portofoliu de la 8% in 2005 la peste 14% in 2006. Ponderea leasingului autoturismelor scazut anul trecut la jumatate, respectiv 38% din portofoliul de contracte al Egnatia Leasing. Finantarile pentru vehiculele comerciale au crescut pana la 24% din portofoliul companiei, de la 15% in 2005.

Cel mai intens ritm al afacerilor a fost atins in noiembrie, cand Egnatia Leasing a incheiat contracte in valoare de 12 milioane euro. "Valoarea medie a unui contract exprimat in pret de achizitie a fost de 31.000 euro", a continuat Stanciu.

Egnatia Leasing are trei sucursale deschise in Capitala si patru Brasov, Constanta, Ploiesti si Timisoara. Institutia financiara doreste sa deschida inca sapte sucursale in acest an.

Compania de leasing, parte din grupul elen Egnatia, este detinuta in proportie de 99% de catre Egnatia Bank, restul de 1% din actiuni fiind detinut, in proportii egale de 0,2% fiecare, de catre cinci cetateni greci. Egnatia Leasing a fost infiintata in 2003.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri