Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), filiala a grupului german HVB, vizeaza participarea la privatizarea CEC si BCR, infiintarea unei societati de leasing in Romania, precum si implicarea in administrarea de fonduri private de pensii, a declarat, miercuri, Erich Hampel, directorul general al bancii.

"Consideram Romania o piata extrem de importanta, suntem multumiti de stadiul in care am ajuns in acest moment, dar mai avem multe de facut pentru a ne atinge tintele", a precizat Hampel.

Acesta a adaugat ca nivelul de dezvoltare atins in Romania este insuficient.

"Suntem interesati de piata fondurilor private de sanatate, care este o piata importanta, neexploatata inca. De asemenea, suntem interesati de administrarea de fonduri de investitii. In acest sens, am infiintat o societate de administrare a fondurilor si am obtinut acordul Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare (CNVM) sa lansam trei fonduri", a mentionat presedintele HVB Bank, Dan Pascariu.

Directorul general al BA-CA a mai precizat ca dezvoltarea activitatii bancii in Romania se va face fie prin achizitii, fie printr-un program de crestere organica.

"In Romania mai sunt privatizari pe lista, pe care le vom analiza foarte atent. Strategia noastra clara in Romania este dezvoltarea prin obtinerea unei majoritati intr-o organizatie bancara. Ne asteptam sa fie o concurenta acerba pe piata pentru privatizarea CEC si BCR, dar aceasta este prioritatea noastra in acest moment", a mai spus Hampel.

El a adaugat ca in cazul in care banca nu va reusi sa se implice intr-una dintre privatizari, BA-CA are in vedere dezvoltarea retelei de sucursale pe piata romaneasca.

Hampel a aratat ca banca vizeaza majorarea cotei de piata, situata in prezent la 5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri