Bursa a revenit ieri la valori pozitive, pe fondul intrarii cumparatorilor in piata, atrasi de cursurile mai mult decat atractive ale majoritatii actiunilor. Indicii BET si BET-C au inregistrat cresteri de aceeasi amploare, si anume de 1,70 la suta, in timp ce piata SIF-urilor si-a revenit din scaderea dramatica de miercuri cu doar 0,51 la suta.

Lichiditatea bursiera a scazut, in sedinta de ieri, la 140,559 miliarde lei, ceea ce confirma, inca o data, dezinteresul investitorilor fata de piata de capital. Cea mai mare apreciere pe segmentul SIF-urilor a apartinut SIF Transilvania, de 2,38 la suta pana la 12.900 lei pe actiune.

Dintre titlurile lichide se remarca ascensiunea Bancii Transilvania, de 6,30 la suta pana la 13.500 lei pe actiune, si a BRD, de 3,65 la suta pana la un pret de 42.600 lei pe actiune.

O figura frumoasa au facut si titlurile SSIF Broker, care s-au apreciat cu 6,64 la suta pana la o cotatie de 24.100 lei pe actiune.
De remarcat si cresterea SNP Petrom, care a inchis sedinta de tranzactionare la 3.340 lei pe actiune, cu 1,52 procente peste pretul inregistrat in ziua precedenta.

In topul cresterilor a stat, ca de obicei, o societate cu lichiditate redusa, UAMT, al carei curs a crescut cu 14,55 la suta pana la 6.300 lei pe actiune.

Vae Apcarom s-a apreciat, la randul ei, cu 11,43 la suta pana la 3.900 lei pe actiune. Banca Transilvania a fost, de altfel, si cel mai tranzactionat emitent al sedintei bursiere de ieri, cu un rulaj de 44,3 miliarde lei, urmat de SIF Moldova cu 20,4 miliarde lei si SIF Oltenia cu 20,3 miliarde lei.

Scaderile au fost si ieri destul de serioase la Bursa, cu actiunile Turbomecanica in fruntea deprecierilor.
Aceste titluri s-au depreciat cu 11,76 la suta pana la un curs de 105.000 lei pe actiune, urmate de cele de la Electroputere, cu o scadere asemanatoare pana la un prag de 2.250 lei pe actiune. Dintre titlurile lichide s-a remarcat deprecierea actiunilor SIF Oltenia, cu 0,82 la suta la o cotatie de 12.100 lei, si a Rompetrol Rafinare, cu 0,47 la suta pana la un pret de 843 lei.

Rezultatele financiare, peste asteptari, date publicitatii, ieri, de grupul Rompetrol, ar putea provoca, in sedinta de tranzactionare de astazi, o revenire a acestui emitent in centrul atentiei investitorilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri