Una din institutiile straine care a primit recent aprobarea bancii centrale, Bank of Cyprus (BoC), va lua in considerare posibile achizitii pentru a accelera intrarea pe pietele din Romania si Rusia, potrivit planului bancii pentru perioada 2007-2009, prezentat miercuri investitorilor.
BoC va lua in considerare achizitii pentru a accelera ritmul de crestere pe noile piete si pentru a putea ajuta planul curent de expansiune. Banca din Cipru considera ca noi achizitii pe pietele din Romania si Rusia ar putea aduce o retea alternativa de unitati, conducere si angajati calificati si o infrastructura solida. "Bank of Cyprus evalueaza deja oportunitatile", se spune in raportul prezentat actionarilor bancii. "in contextul strategiei de crestere organica, grupul va continua sa evalueze, in paralel cu planurile de crestere organica, posibile achizitii in pietele tinta, in scopul accelerarii ritmului de extindere a operatiunilor pe aceste piete", se mai arata intr-un comunicat al bancii.

Institutia financiara mai spune ca "fluxul puternic de bani al operatiunii din Cipru si excesul de capital ar putea fi folosite pentru a finanta tranzactiile".

Institutia bancara se va concentra, initial, asupra produselor pentru intreprinderile mici si mijlocii, pentru companii si serviciilor oferite persoanelor cu venit mare. Bank of Cyprus va incepe activitatea pe piata romaneasca in primul semestru al anului, a anuntat banca consultata de NewsIn.

Banca din Cipru doreste sa aiba, pana la finalul lui 2007, trei unitati mari si patru mici in Bucuresti. tintele BoC pentru 2007 mai numara deschiderea a doua centre de afaceri in Bucuresti si a unui centru in Bucuresti, destinat companiilor. BoC va mai deschide in 2007 doua sucursale in Timisoara si Constanta. Potrivit planului bancii, primele doua unitati vor fi operationale inca din aprilie.

BoC doreste sa ofere servicii de internet banking pana la sfarsitul acestui an si va oferi, intr-un al doilea stadiu de dezvoltare, si servicii de private banking si prin canale alternative precum brokeri.

Divizia de leasing a bancii este deja functionala din ianuarie, cu 14 angajati. "Bank of Cyrpus a inceput deja activitatea de leasing in Romania si doreste sa utilizeze experienta din Grecia, unde detine, pe partea de leasing, o cota de piata de 19%. O parte din personalul al companiei de leasing va fi prezent si in unele unitati si centre ale bancii", se spune intr-un comunicat al bancii.

Printre avantajele pietei din Romania se numara statutul de membru al UE, care ajuta calitatea reglementarilor si a supravegherii si diferenta inca mare dintre dobanzile la credite si cele ale depozitelor.

BoC va tinti o cota de piata de 1% in Romania, unde a intrat fara achizitii, a declarat, in septembrie 2006 pentru NewsIn, directorul general al operatiunilor bancii, Antonios Tsiakouris. "Intram pe piata singuri, nu prin achizitie, conform planului stabilit", a declarat atunci pentru NewsIn, Tsiakouris, care este managerul proiectului de deschidere a sucursalei BoC in Romania.

BoC a fost fondata in 1899 si este liderul de piata in Cipru. Banca ofera servicii de retail si comerciale, dar si de finantare, de factoring, de brokeraj, de asigurari generale si de viata. Bank of Cyprus mai gestioneaza fonduri si ofera servicii de banca de investitii. Grupul financiar are este prezent in Grecia, Australia, Marea Britanie, Insulele Channel, SUA, Canada, Africa de Sud, Rusia si Romania. La sfarsitul anului trecut, activele grupului financiar BOC erau la circa 25,2 miliarde euro. Bank of Cyprus tinteste un profit net de 415 milioane euro, cu 31%







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri