Volksbank Romania a incheiat anul 2006 cu un profit operational de 13,7 milioane euro, de patru ori mai mare decat in anul anterior, pe fondul cresterii volumului activelor, al creditelor acordate si al depozitelor atrase de la clienti de mai mult de doua ori. In 2005, banca afisase un profit operational de 3,4 milioane euro
Activele bancii au crescut cu 171% in 2006, de la 508,3 milioane euro la finalul anului 2005 pana la 1,38 miliarde euro in decembrie 2006. in acelasi timp, portofoliul de credite acordate de banca a crescut cu 159% la 802,5 milioane euro la sfarsitul anului trecut, fata de 309,8 milioane euro in decembrie 2005, iar depozitele atrase de la clienti au sporit cu 165% in 2006 si au ajuns la 310,5 milioane euro in decembrie. Banca a inregistrat o crestere a activelor peste media sistemului bancar, care a fost de 34,4% in 2006.

Rezultatele afisate de banca o plaseaza pe locul 11 in sistemul bancar romanesc, dupa criteriul activelor, cu o cota de piata de 2,71% la sfarsitul anului 2006, fata de 1,46% in decembrie 2005, cand se situa pe locul al 16-lea intre bancile din Romania.

Rezultatele au fost obtinute si ca urmare a extinderii puternice a retelei. in anul 2006, Volksbank Romania si-a extins propria retea bancara cu 54 noi unitati si a majorat numarul parteneriatelor in sistem franciza cu 49, ajungand, astfel, la o retea totala de 130 de unitati, din care 80 sunt proprii si 50 in franciza. Banca si-a sporit, anul trecut, numarul clientilor cu peste 25.000 si a ajuns la 110.000 de clienti.

Conducerea bancii pune rezultatele obtinute in special pe seama angajatilor. "Succesul inregistrat de Volksbank Romania in anul 2006 s-a bazat in special pe eforturile sustinute ale tinerei si dinamicei noastre echipe, pe dezvoltarea retelei bancii si pe atentia sporita acordata procesului de identificare si satisfacere a nevoilor clientilor nostri", a declarat presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner.

"Sunt multi alti factori care ar putea sa fie amintiti in acest context, insa ceea ce este cu adevarat important este ca toti acestia sa functioneze cu o perfectiune de 100% ca si in cursele de Formula 1, unde daca o singura componenta a motorului nu functioneaza corespunzator, motorul cedeaza si cursa este abandonata", a aratat Schreiner.

Bancherii de la Volksbank estimeaza ca piata romaneasca va avansa, in continuare, mai repede decat pietele din celelalte tari ale Uniunii Europene, datorita gradului inca redus de bancarizare. "Romania este o piata aflata intr-o faza de dezvoltare accelerata, care permite o crestere puternica chiar in conditii de risc scazute. Volumul finantarilor aferente sectorului privat raportat la produsul intern brut (PIB) este inca foarte scazut in comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana, ceea ce ne face sa privim intr-un mod optimist viitorul. Acest fapt va determina si o crestere a sistemului bancar mai puternica in Romania fata de media Uniunii Europene", a mai spus presedintele Volksbank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri