Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) negociaza cu Bursa Romana de Marfuri incheierea unui protocol prin care, pe aceasta bursa, sa se incheie contracte bilaterale si sa aiba loc tranzactii spot cu gaze naturale.

"Am discutat saptamanile trecute cu reprezentantii Bursei Romane de Marfuri (BRM) despre crearea unei burse de gaze naturale. Urmeaza ca BRM sa ne trimita o adresa oficiala prin care sa ne propuna tranzactii cu gaze pe platforma lor. Impreuna vom stabili un protocol de colaborare", a declarat seful Serviciului Reglementare Piata de Gaze din cadrul ANRGN, Florin Radoi, citat de NewsIn.

Acesta a aratat ca pe platforma BRM se vor infiinta piata spot de gaze naturale si piata contractelor bilaterale, urmand ca operatorul de piata din cadrul Dispeceratului de Gaze Naturale sa administreze piata de echilibrare fizica, fara a fi implicat financiar.

"Aceste tranzactii cu gaze naturale facute prin bursa sunt necesare pentru cresterea transparentei si pentru o mai buna intalnire a cererii si ofertei", a subliniat Radoi.

In opinia sa, ANRGN, impreuna cu BRM, va trebui sa dea drumul bursei de gaze pe parcursul acestui an si sa rezolve problemele de ordin tehnic si cele referitoare la infrastructura IT necesare acestui proiect.

Radoi a mai spus ca piata spot va functiona pe un principiu similar Pietei pentru Ziua Urmatoare, administrate in prezent de OPCOM. Oficialul ANRGN a mai aratat ca Autoritatea nu vede oportuna aparitia unei institutii care sa supravegheze autoritatile de reglementare din piata de energie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri