Banca Comerciala Romana (BCR) a extins perioada de acordare a imprumutului de nevoi personale Maxicredit BCR de la 20 la 25 de ani.
Maxicredit BCR este un imprumut de trezorerie, nenominalizat, pentru acordarea caruia banca solicita garantii reale, mobiliare sau imobiliare. Creditul se acorda atat in lei, cat si in dolari sau euro si poate fi utilizat pentru rezolvarea nevoilor personale ale clientului, fara a fi necesara justificarea scopului utilizarii banilor.

Suma maxima acordata de BCR in cazul unui imprumut Maxicredit depinde de capacitatea de rambursare a clientului si de garantiile constituite, "dar nu va putea depasi valoarea de garantie a imobilului (constructie sau teren) ce urmeaza a fi admis in garantie sau 90% din valoarea depozitelor colaterale, certificatelor de depozit sau titlurilor de stat", se spune in documentul citat. Banca nu solicita avans, iar dobanda depinde de termenul de rambursare solicitat de client. "Solicitantul poate opta pentru plata unui nivel de dobanda fix, variabil sau revizuibil semestrial, pentru creditele acordate in lei", explica oficialii BCR.

In prezent, dobanda fixa solicitata de banca la un imprumut in lei este de 14% pe an, insa ea poate fi obtinuta pentru o perioada de maxim cinci ani. Dobanda variabila la un credit in lei este cuprinsa, in prezent, intre 15,5% si 16,5% pe an, in functie de perioada de acordare.

In cazul unui imprumut in euro, dobanda este variabila si este, in prezent, de 9% pe an pentru o perioada de acordare de maxim un an si de 9,20% pe an pentru o perioada cuprinsa intre 12 luni si 25 de ani. Pentru un imprumut Maxicredit in moneda americana, dobanda anuala variabila este de 9,75%, in cazul unui termen de maxim un an, si de 9,75%, pentru o perioada mai mare.

Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor certe nete lunare realizate din salarii, pensii, venituri provenite din contractele de inchiriere, dividende, precum si din venituri realizate in strainatate, din activitati independente, din depozite si dobanzi bonificate la aceste depozite sau orice alte surse de venit dovedite prin documente legale.

Pentru rambursarea creditului, clientul poate plati, in numerar, la orice agentie BCR, din contul curent, doar la unitatea care a acordat creditul, prin internet, din contul curent, prin serviciul eBCR, precum si la orice bancomat din reteaua bancii, pentru creditele acordate in lei, cu conditia sa se fi incheiat, in prealabil, o conventie.

BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la sfarsitul anului 2006, active de 45 miliarde lei (13,3 miliarde euro) si o cota de piata de 26,2%, fiind cea mai mare banca din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Reteaua bancii cuprinde, pe langa cele 477 sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si 10.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri