Alro a anuntat ca in data de 23 februarie se va intalni in instanta, la Tribunalul din Olt, cu reprezentantii Fondului Proprietatea, care contesta o majorare de capital, a informat producatorul de aluminiu, printr-un comunicat transmis catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Fondul Proprietatea a preluat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un pachet semnificativ de actiuni la Alro, de 10% din capitalul producatorului de aluminiu. Fondul a mostenit de la AVAS un proces cu Alro, prin care autoritatea pentru privatizare contesta o controversata majorare de capital, care i-a diluat detinerea de la 16,78% la 10,05%, a explicat, pentru NewsIn, Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea.

"AVAS a contestat in justitie majorarea de capital - atacand hotararea AGA, prin care s-a decis respectiva majorare - pentru ca nu are dreptul sa participe cu aport in numerar la majorarea capitalului social al societatilor comerciale, decat in baza unor acte normative care sa prevada, in mod expres, aceasta posibilitate. Prin emiterea unor noi actiuni, in cazul majorarilor de capital, cota AVAS in capitalul social al Alro s-a diminuat", a explicat Cristina Stihi, oficial al Fondului.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a chemat in judecata, pe data de 27 iulie 2005, pe Alro SA, solicitand anularea majorarii capitalului social al producatorului de aluminiu prin aport in numerar, de la suma 211 milioane lei pana la 395 milioane lei, prin emiterea unui numar de 367,5 milioane actiuni noi.

Cererea AVAS a fost anulata ca netimbrata, de Tribunalul Olt, pe 19 octombrie 2005. AVAS a declarat apel impotriva sentintei din 19 octombrie, si a fost admis de Curtea de Apel Craiova pe 24 ianuarie 2006. S-a dispus rejudecarea cauzei la tribunalul Olt.

Alro a facut recurs pe 15 februarie impotriva deciziei Curtii de Apel, dosarul fiind inaintat inaltei Curti de Casatie si Justitie, care la 28 iunie 2006 a luar la cunostinta transferul calitatii procesuale de la AVAS la Fondul Proprietatea, si a judecat recursul pe fond. Recursul Alro a fost respins, dosarul fiind inaintat Tribunalului Olt. Dosarul are termen pe 23 februarie 2007.

Alro este cel mai mare producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est si singurul producator de aluminiu si aliaje de baza din Romania.Capaciatea de productie a companiei este de peste 260.000 tone anual. Actionarul principal al Alro este grupul Marco. Alro este o societate pe actiuni cotata la prima categorie a BVB, sub simbolul ALR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri