Volumul primelor brute subscrise ale Aviva Asigurari de Viata, divizia romaneasca a celui mai mare asigurator din Marea Britanie, a urcat anul trecut cu 30,7% fata de 2005, la 63,98 milioane lei (18,9 milioane euro).
Activele Aviva au crescut anul trecut cu 31,2% fata de 2005, la 134,5 milioane lei (49,7 milioane euro). Oficialii Aviva declara ca din 11 octombrie 2000, de cand compania este pe piata romaneasca, peste 400.000 de romani au incheiat o polita cu Aviva.

La capitolul polite de asigurare cu componenta investitionala (unit-linked) denominate in lei, cea mai importanta realizare a fost cresterea de 19,53 a programului Practic Max, format in proportie de 50% din obligatiuni si restul de investitii in titluri cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Reprezentantii companiei de asigurari mai spun ca randamentul politei de asigurare cu componenta investitionala Practic Max a fost peste ratele de cresteri ale indicilor bursieri BET si BET-FI in perioada februarie 2006-februarie 2007. Practic Plus, compus 75% din obligatiuni si 25% din titluri cotate la BVB, a crescut cu 11,41% in 2006. "In ceea ce priveste programele denominate in valuta - Suprem, Median, Conservator, Actual si Imobilis, acestea au avut evolutii stabile fata de anul trecut", se spune in comunicatul Aviva.

"Suntem multumiti de ceea ce am realizat in 2006. Am reusit sa crestem semnificativ la nivel de prime brute subscrise si sa atragem un numar important de clienti in portofoliul nostru", a declarat, intr-un comunicat, directorul Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf. "Ne propunem sa crestem cat mai mult compania noastra de aici si sa castigam o cota cat mai mare pe aceasta piata", a mai spus acesta. in prezent, compania are o forta de vanzari de peste 1.000 de consultanti si manageri si o retea de 19 agentii si patru centre de dezvoltare.

Aviva Insurance Limited vine in Romania sa ofere asigurari generale dupa ce se mai prezinta pe piata romaneasca cu Aviva Asigurari de Viata. Compania britanica de asigurari a notificat arbitrului asigurarilor intentia de a desfasura activitate de asigurare in Romania, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor.

Aviva va putea sa ofere, prin noua divizie, servicii de asigurari generale de la asigurare de accidente si de sanatate, pana la asigurare a mijloacelor de transport si de raspundere civila auto. Prin noua divizie, compania britanica va mai distribui si produse de asigurare civila generala, de credite, de pierderi financiare, de protectie juridica, de asistenta turistica si de garantii. Aviva este cea mai mare societate de asigurari din Marea Britanie si a cincea din lume.

Vanzarile grupului Aviva la nivel global au crescut, in 2006, cu 22%, pana la 31,1 miliarde lire sterline. La calcularea cifrelor in euro s-a folosit cursul de schimb afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pe 29 decembrie 2006, de 3,3817 lei/euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri