Un numar de sase societati de asigurari din Anglia si-au anuntat intentia de a vinde, in Romania, asigurari de raspundere civila auto (RCA), fapt care va face sa creasca concurenta pe acest segment de piata.
Anuntul a fost facut de presedintele CSA, Angela Toncescu, la o sesiune de dezbateri libere intre reprezentantii Comisiei si cei ai jucatorilor din piata.

Printre subiectele abordate la aceasta intalnire, cel mai dezbatut a fost cel legat de asigurarea de raspundere civila auto (RCA), subliniindu-se necesitatea renuntarii la vanzarile stradale, a stabilirii unor tarife care sa acopere riscurile cuprinse si a diminuarii costurilor generate de comisionele acordate brokerilor. in acest context, cei prezenti au propus, ca solutie unica de rezolvare a problemelor existente, emiterea electronica a politelor (PDA), se afirma in comunicatul CSA, informeaza NewsIn.

"Totodata, a fost subliniata tendinta accentuata de crestere a ratei daunei pe segmentul asigurarilor auto, aceasta fiind influentata de frauda interna si externa", se mai spune in comunicat. O alta tema abordata a fost necesitatea intocmirii unui registru al agentilor de asigurari.

Potrivit CSA, una din concluziile desprinse in urma discutiilor de marti a fost aceea ca ca managementul societatilor de asigurare trebuie sa analizeze situatia financiara a companiilor si sa ia toate masurile necesare, in decursul anului, pentu a putea face fata concurentei societatilor europene de asigurari intrate pe piata.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.

"In vederea informarii publicului si protejarii intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor face cunoscut faptul ca societatile de asigurari autorizate in oricare dintre statele membre SEE si care vor desfasura activitatea si in Romania se supun autoritatii de reglementare care le-a autorizat si nu intra in sfera de supraveghere a CSA. Astfel, desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu societatile mai sus mentionate", avertizeaza institutia.

Piata asigurarilor din Romania a depasit, la finele anului 2006, nivelul de 1,6 miliarde de euro din prime brute subscrise, in crestere cu 33,3% fata de 2005, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Veniturile din asigurari generale au insumat 1,3 miliarde de euro, in timp ce politele de viata au generat prime de 300 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri