Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria, parte a grupului Dexia, lider mondial in finantari publice, va acorda primariei Iasi o finantare de 200 milioane de lei (aproximativ 59 milioane de euro), acesta fiind cel mai mare imprumut municipal din Romania, potrivit oficialilor institutiei bancare.

Proiectul de finantare, castigat prin licitatie publica, consta in acordarea unei linii de credit bancar de tip punte in valoare de 100 de milioane lei, cu o maturitate de 3 ani, refinantat prin doua emisiuni de obligatiuni municipale in valoare totala de 200 milioane lei, cu maturitate de 20 de ani. In plus, Dexia Kom a acordat Primariei Iasi un acord de achizitionare a obligatiunilor municipale, ramase nesubscrise de catre investitori, la momentul cotarii acestora la Bursa de Valori Bucuresti.

"Implicarea Dexia Kommunalkredit Bank in structuri de finantare de volume mari si cu scadente din ce in ce mai indepartate este un rezultat firesc al strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung in Romania. Prezenta noastra din anul 2005 ca singura banca specializata in finantarea municipalitatilor ofera posibilitatea pentru autoritatile publice locale de a avea alaturi un partener pe termen lung, cu produse adaptate la nevoile si posibilitatile lor bugetare", a declarat Pascal Becker, membru al comitetului director al Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria.

Faptul ca am oferit un acord de subscriere a obligatiunilor pe intreaga valoare denota ca suntem multumiti de situatia financiara a municipalitatii Iasi si a capacitatii de administrare a resurselor bugetare si a proiectelor de investitii. Suntem convinsi ca orasul va evolua pozitiv in privinta executiei bugetare si a controlului datoriei totale si in urmatorii ani. In aceste conditii, Dexia Kommunalkredit Bank va fi interesata sa pastreze in propriul bilant un volum important de obligatiuni emise de Municipiul Iasi. a adaugat Becker.

Finantarea va fi destinata realizarii unei suite de proiecte aprobate de Consiliul Local Iasi: reabilitarea infrastructurii rutiere, realizarea si implementarea sistemului de management integrat al deseurilor, construirea de locuinte sociale, realizarea si implementarea sistemului informatic integrat, realizare pasajului Octav Bancila, reabilitarea si modernizarea iluminatului public al municipiului Iasi, finalizarea executiei lucrarilor la Hala Centrala, realizarea si implementarea cadastrului general.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri