Anuntarea astazi a rezultatelor financiare pe 2006 de catre Petrom SA Bucuresti (SNP), compania cu cea mai mare capitalizare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ar putea avea o influenta scazuta asupra cursului actiunii, indiferent de cat de mari ar fi diferentele fata de estimari, spun brokeri.
Titlurile SNP au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la cotatia de 0,5400 lei, in scadere cu 6,09% fata de sesiunea de vineri. Ultima data cand actiunile Petrom au inchis la aceasta cotatie este 26 septembrie 2006. Valoarea tranzactionata ieri cu titlurile SNP a fost de 5,76 milioane lei (1,7 milioane euro) si a reprezentat 5,6% din rulajul total al pietei. Titlurile SNP au pierdut aproape 11,5% fata de nivelul de 0,6100 lei atins in 27 februarie, cand doi indici ai BVB, BET si BET-C, atingeau maxime istorice.

"Oricat ar fi de mari diferentele dintre rezultatele reale si cele estimate, influenta acestora asupra cursului actiunii ar putea fi nesemnificativa", a declarat pentru NewsIn, brokerul de la Intercapital Invest SA, Adi Lupsan, care a dat exemplul Erste Bank. Brokerul a precizat ca probabilitatea cresterii titlurilor SNP este redusa, in cazul in care bursa scade. "Titlurile Erste Bank (EBS), listate la bursa din Viena, au pierdut circa 4-5% in ziua precedenta afisarii rezultatelor pe 2006, si aproape un procent in ziua afisarii, desi rezultatele erau peste asteptari", a spus Lupsan.

In primele noua luni ale anului trecut, compania a afisat un profit net de 1,997 miliarde lei (563,9 milioane euro), in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului 2005. C ompania a inregistrat o cifra de afaceri de 9,67 miliarde lei (2,73 miliarde euro) in primele noua luni ale lui 2006, in crestere cu 23% fata de acelasi interval al anului anterior. La sfarsitul anului 2005, compania a inregistrat un profit net de 1,416 miliarde lei (385 milioane euro) si o cifra de afaceri de 10,76 miliarde lei (2,93 miliarde euro).

Petrom are un capital social de 5,66 miliarde lei (1,67 miliarde euro), iar capitalizarea companiei, la cotatia de luni, de 0,5400 lei, este de 30,59 miliarde lei (9 miliarde euro) . Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001.

Principalul actionar al companiei este societatea austriaca OMV Aktiengesellschaft care detine 51,011%, iar Ministerul Economiei si Comertului are 30,862% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri