Avansul cerut de banci clientilor persoane fizice pentru credite va ajunge la un nivel de 10-15% dupa relaxarea restrictiilor impuse de banca centrala in domeniu, apreciaza directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.
In opinia sefului Bancii Transilvania, aceasta tendinta va avea si riscuri, un avans mai mic presupunand o dobanda mai mare. Nu am stabilit inca foarte masurile privind relaxarea conditiilor de creditare, insa este posibil sa majoram gradului de indatorare pentru anumite categorii de clienti, a declarat Robert Rekkers, intr-o conferinta de presa in care banca a anuntat lansarea unui nou produs.

Banca Transilvania a lansat un credit de nevoi personale ce se adreseaza, atat populatiei, cat si firmelor mici si mijlocii (IMM), iar garantiile imobiliare solicitate de banca trebuie sa acopere doar jumatate din valoarea creditului.

Ne propunem pentru acest an sa dam 1.000 de credite pentru persoane juridice si 1.000 de credite persoanelor fizice, a declarat Ionut Patrahau, directorul general adjunct al bancii.

Cu ajutorul acestui credit ("Creditul de doua ori cat casa") poate fi acoperit necesarul de resurse suplimentare de capital al micilor intreprinzatori, precum si nevoile de finantare ale populatiei. Limita maxima a sumei creditate este de 200.000 euro sau echivalentul in lei, iar creditul poate fi acordat pe cel mult 20 de ani. in plus, valoarea neacoperita de garantiile imobiliare nu poate fi mai mare de 75.000 euro.

Banca percepe un comision de 1,5%. De asemenea, banca percepe un comision de gestiune aplicat lunar la soldul creditului. Acesta este de 0,65% pe luna in primul an si de 0,5% pe luna incepand cu anul al doilea.

De acest credit pot beneficia companiile care functioneaza de cel putin doi ani, au o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, nu au fost inregistrate la Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de trei probleme majore in ultimele sase luni si nu sunt in interdictie de a emite cecuri bancare. De asemenea, la creditele contractate in ultimele 12 luni, firmele trebuie sa figureze la Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A, respectiv sa fie stabile din punct de vedere financiar.

In ceea ce priveste persoanele fizice, pot beneficia de acest credit cetatenii romani cu domiciliul in tara sau care lucreaza in strainatate de cel putin un an de zile si care au varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani, varsta maxima la sfarsitul perioadei de creditare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri