Banca Transilvania si-a propus sa ajunga in urmatoarele 12-18 luni pe pozitia a patra in topul bancilor din Romania, a declarat presedintele bancii, Robert C. Rekkers.
Atacam locul detinut de HVB Tiriac. Credem ca in urmatorul an, avem o fereastra in care putem creste mai rapid", a spus Rekkers. In opinia lui Rekkers, integrarea Bancii Comerciale Romane (BCR) in grupul Erste Bank si fuziunea HVB Tiriac Bank cu Unicredit creeaza oportunitati Bancii Transilvania, care si-ar putea spori mai rapid decat inainte portofoliul de clienti.

Locul patru in sistemul bancar este ocupat de HVB-Tiriac Bank, banca rezultata in urma fuziunii dintre HVB si Banca Tiriac, cu o cota de piata de 5,1% si active de 2,6 mld. euro.

Dintre primele 10 banci dupa marimea activelor, patru au inregistrat scaderi ale cotelor de piata fata de nivelurile de la finele lui 2005: Raiffeisen, ING Bank, CEC si ABN Amro.

In schimb, grupul castigatorilor este condus de Banca Transilvania, care si-a majorat activele cu peste 64%, pana la 8,08 miliarde de lei (2,39 miliarde de euro), ceea ce a implicat un mare plus la cota de piata, pana la 4,7%.

Banca Transilvania va investi in acest an 30 milioane euro in sistemul informatic si reteaua teritoriala, in situatia in care acest buget pentru investitii va fi acceptat in Adunarea Generala a Actionarilor care se va reuni in luna aprilie.

Cel mai important obiectiv al Bancii Transilvania pentru acest an ramane atingerea pragului de un milion de clienti activi. "Practic, cu un milion de clienti, persoane fizice si IMM-uri, vrem sa fim prima banca cu care acestia lucreaza, ceea ce englezii numesc household bank. La sfarsitul anului trecut, aveam 800.000 de clienti activi, din care circa 700.000 erau pe sectorul retail", a declarat Robert Rekkers.

Banca Transilvania, a cincea institutie financiara ca marime de pe piata romaneasca, detinea active in valoare de 8,08 miliarde lei (2,39 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,69% din piata bancara. Banca a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri