Accession Mezzanine Capital II (AMC II), fond de investitii de tip mezanin administrat de Mezzanine Management, a strans intr-o prima faza 100 milioane euro pentru plasamente in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.
Procesul initial de marketing pentru fond a inceput deja in octombrie 2006. Firma nu a dorit sa confirme marimea tinta a fondului, insa surse citate de AltAssets spun ca aceasta ar fi intre 180 si 200 milioane euro.

Investitorii din AMC II includ Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Raiffeisen Zentralbank si Foreign&Colonial. Fondul va investi in state din Europa Centrala si de Est precum Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Bulgaria si Croatia. in plus, maximum 20% din fond ar putea fi investit in Ucraina si Rusia, a anuntat portalul specializat AltAssets, consultat de NewsIn.

"Raman oportunitati semnificative de investitii in Europa Centrala si de Est", a spus directorul executiv al Mezzanine Capital, Franz Hoerhager, companie care urmeaza sa administreze activele fondului. "Fondurile mezanin pot finanta prin marirea capitalului, unde exista inca o constrangere asupra creditului pentru companiile de marime medie din regiune".

Desi AMC II este un fond generalist, fara sectoare tinta, pentru Mezzanine Management au existat o serie de industrii mai atractive. Administratorul fondului a investit, in mod deosebit, in companiile din domeniul serviciilor, sanatatii, industriei usoare si media.

Fondul de investitii urmeaza sa ofere finantare "mezanin" si prin aport la capitalul social. Fondul de tip "mezanin", are doua surse de finantare, fondurile proprii si imprumuturile din piata financiara. Asa-numita finantare de tip "mezanin", relativ necunoscuta pe piata din Romania, descrie un credit acordat de un fond de investitii unei companii, cu posibilitatea convertirii datoriei in actiuni, in cazul in care imprumutul nu este restituit integral si la scadenta.

BERD a contribuit cu 40 milioane euro la acest fond de investitii. Capitalizarea maxima a fondului va fi de 250 milioane euro, potrivit bancii de investitii. "Ambele (n.r. Accesion Mezzanine Capital si Accesion Mezzanine Capital II) sunt fonduri regionale ce acopera Europa Centrala si tarile baltice, iar Romania reprezinta o parte importanta a pietelor acestor fonduri", a declarat la i nceputul acestui an, pentru NewsIn, conducatorul proiectului din partea BERD, Wojciech Ciszek.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri