Reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si Bursei de Valori din Cirpu (BVC) vor analiza posibilitatea lansarii unei platforme comune de tranzactionare intre cele doua institutii, a declarat presedintele operatorului cipriot, Nondas Metaxas.

Presedintele Bursei de Valori din Cipru si presedintele Comisiei Valorilor Mobiliare din Cipru, Georgios Charalmbous, vor dicuta cu reprezentantii BVB posibilitatea listarii companiilor romanesti pe piata cipriota si invers si alte modalitati de cooperare intre cele doua institutii, informeaza NewsIn. Cei doi au venit in Romania impreuna cu o delagatie a Republicii Cipru, condusa de presedintele statului, Tassos Papadopoulos.

"In cazul in care se ajunge la un acord final, platforma ar putea fi practicabila in doar cateva luni", a spus Nondas Metaxas.

Colaborarea dintre cele doua burse ar creste numarul investitorilor straini pe ambele piete, precum si volumele de tranzactionare zilnice. "Dupa ce am definitivat platforma comuna de trannzactionare cu Bursa din Atena, volumul tranzactiilor a crescut de patru ori la Bursa din Cipru, iar procentul de detineri ale strainilor in companiile cipriote a crescut de doua ori", a explicat Metaxas.

Bursa de Valori Bucuresti mai colaboreaza cu insitutii similare din Atena, Tokio, Londra, Salonic, Viena, Coreea, o bursa din Italia si cea din Republica Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri