Investitorii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu au incheiat, in intervalul 12-19 martie, 98.000 de contracte la termen in valoare totala de 249,3 milioane lei (74 milioane euro), cu 59,5% mai putine decat in perioada anterioara.

"In contextul scaderilor, shorteriicontinua sa-si marcheze din profituri inainte de data efectiva a scadentei, iar cei care au optat pentru long, fie incearca sa-si limiteze din pierderi, fie spera la mai mult si asteapta finalul lunii. Cert este ca, in special pe cele mai cautate SIF-uri, investitorii iau din ce in ce mai mult in calcul scadenta din vara", a explicat un broker potrivit NewsIn.

Totodata, deosebit de interesata este si atitudinea manifestata fata de scadenta decembrie care a beneficiat si ea de 1.374 deschideri, mai mult decat dublul nivelului anterior. "Interesul bun pentru decembrie indica prezenta hedgerilor, ei fiind principala categorie de investitori interesata de plasamentele pe termen lung" a mai declarat brokerul citat.

Cele mai cautate derivative au fost cele pe Societatile de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in topul saptamanii s-a impus derivativa construita pe activul suport al actiunii SIF Moldova (DESIF 2) cu 49.546 contracte, urmata de derivativa pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5) cu 35.000 contracte.

Pentru scadenta martie DESIF 2 a fost cotata la 2,5604 lei/actiune, in scadere cu 5,32 bani. Ultimele tranzactii cu DESIF 2 iunie au fost realizate la 2,6061 lei/actiune, in scadere cu 0,59 bani. DESIF 5 a inchis, in sedinta de vineri, la pretul de 2,9 lei pe actiune pentru scadenta din martie, in scadere cu 2 bani, respectiv 2,918 lei /actiune, pentru scadenta din iunie 2007, in scadere cu 0,51 bani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri