Valoarea tranzactiilor de leasing incheiate in 2006 de BRD Sogelease IFN., divizia de leasing financiar a BRD - Groupe Socit Gnrale, a atins 174,5 milioane euro, in crestere cu 43% fata de anul anterior, pe fondul maririi numarului de contracte incheiate, a informat, BRD SocGen.

BRD Sogelease IFN a incheiat in anul 2006 peste 3.400 de contracte, in crestere cu 36% fata de anul 2005, se arata in comunicatul transmis de grupul financiar BRD SocGen.

Mai mult doua treimi (69,1%) din portofoliul de leasig al companiei erau contractele pentru finantari auto. Aproape jumatate din conntracte (46.4%) finantau achizitia de autovehicule comerciale, iar 22,7% erau contracte pentru autoturisme. Contractele pentru finantarea achizitiei de echipamente de constructii reprezentau 13,7% din portofoliul companiei, cele pentru echipamente industriale, medicale si agricole 12.3%, echipamente IT aveau 3.3% din total, iar cele pentru real estate 1.6%.

In raport cu sfarsitul anului 2005, structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. s-a modificat in conformitate cu cerintele si evolutia pietei, in sensul cresterii ponderii pentru anumite bunuri, cum ar echipamente de constructii, unde finantarile au urcat cu peste 60%. Aceste tendinte se datoreaza schimbarilor legislative si oportunitatilor de investitii determinate de accesul in Uniunea Europeana..

BRD Sogelease IFN S.A. utilizeaza canale de distributie multiple: pe de o parte, a reusit sa-si promoveze cu succes produsul de leasing impreuna cu reteaua de unitati a BRD-Groupe Societe Generale, iar pe de alta parte a dezvoltat parteneriate solide cu furnizorii - vendor finance din piata auto, a echipamentelor de constructii si a echipamentelor medicale.

In 2007, BRD Sogelease IFN S.A. isi va intari echipa comerciala pentru a fi in masura sa promoveze si noul produs de leasing operational al Grupului (cu un important impact fiscal si de structurare a bilantului), care urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare.

Modelul nostru de a face afaceri este unic si si-a dovedit punctele forte in cei 6 ani de activitate a BRD Sogelease, mentinand compania in topul primilor 5-6 operatori mari de pe piata romaneasca. Gestionam un mix de canale de distributie si un portofoliu extrem de variat de active finantabile prin intermediul leasing-ului generat de relatiile profitabile de afaceri cu peste 3.600 de clienti activi. In 2007, BRD Sogelease va mentine si imbunatati acest model de business, a declarat Jean Paul Decrock, Directorul general al BRD Sogelease IFN S.A.

BRD Sogelease este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, care reprezinta interesele a 20 societati de leasing si insumeaza, potrivit propriilor estimari, aproximativ 60% din piata de profil din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri