Grupul financiar elen EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a infiintat doua companii de asigurari, EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale si a investit peste 24 milioane lei in capitalul social subscris al celor doua companii, potrivit datelor citate de NewsIn.

Ambele societati au fost inscrise in data de 16 februarie. Divizia de asigurari de viata are un capital social subscris de 12,88 milioane lei. Actionarul majoritar al EFG Asigurari de Viata este EFG Eurolife AEAZ, cu 85% din capital, in timp ce EFG Eurobank Ergasias detine 9,9% din capitalul social, EFG Eurolife AEGA - 5%, EFG Cards AE si EFG Business Services AE, ambele cu 0,05%.

Capitalul social subscris al EFG Eurolife Asigurari Generale este de 11,23 milioane lei si este controlat in proportie de 85% de EFG Eurolife AEGA. Alti actionari ai companiei mai sunt EFG Eurobank Ergasias, cu 9,9% din capital, EFG Eurolife AEAZ - 5% si EFG Cards AE si EFG Business Services AE, ambele cu 0,05%.

Grupul si-a anuntat anterior intentia de a opera pe piata din Romania. Potrivit unei declaratii, pentru NewsIn, din luna iunie, a fostului presedinte al CSA, Nicolae Crisan, compania de asigurari elena EFG, care a depus si ea o cerere de autorizare pentru intrarea pe piata de profil din Romania, insa se afla in acel moment intr-o situatie incerta, a mai spus Nicolae Crisan.

EFG este actionarul majoritar al Bancpost si a intentionat sa sa cumpere compania romaneasca de leasing Romstal Leasing, potrivit unor surse din piata. Romstal Leasing a fost vanduta ulterior grupului belgian KBC.

Valoarea totala a primelor brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor a fost in 2006 de 1,6 miliarde euro, in crestere cu 34% fata de 2005. Pe segmentul asigurarilor generale s-au subscris in 2006 prime brute de 1,3 miliarde euro, cu 40% mai mult decat in 2005, in timp ce la asigurarile de viata s-au inregistrat afaceri de 300 milioane euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri