Romexterra Bank a lansat un credit punte pentru persoanele care isi schimba locuinta si a majorat suma maxima pentru creditul de nevoi personale cu garantie ipotecara Favorit Plus cu 50% pana la 150.000 euro.

Creditul punte se adreseaza oricarei persoane ce detine in proprietate un imobil pe care intentioneaza sa il vanda in scopul cumpararii sau construirii unui imobil mai mare sau cu o valoare de piata superioara. Banca acorda un credit punte de maxim 75% din valoarea de piata a imobilului detinut, iar diferenta va fi acoperita printr-un credit ipotecar. "Imobilul detinut poate fi si in proprietatea unui membru al familiei care locuieste si gospodareste impreuna cu solicitantul de credit", enunta reprezentantii bancii.

Rambursarea creditului punte se face integral, intr-o singura transa, in cel mult un an de la data contractarii creditului. Dobanzile creditului punte acordat in lei sau euro sunt 0%. Banca percepe doar un comision initial de 11%, daca imprumutul este in lei, si de 9% in cazul unui credit in euro.

Pentru Favorit Plus a fost extinsa si perioada de creditare de la 25 la 30 ani, iar varsta maxima a imprumutatilor la scadenta finala a creditului s-a majorat de la 65 la 70 de ani. Dobanda pentru acest imprumut in euro este variabila si este de 6,95 % pe an in prezent. Pentru creditul ipotecar a fost extinsa perioada de creditare de la 25 la 35 ani, iar varsta maxima a persoanelor imprumutate la scadenta finala a creditului s-a majorat la 70 de ani, fata de 65 de ani pana in prezent. Dobanzile creditului ipotecar sunt variabile, de 8,95% pe an la lei si 5,95% in euro.

In cazul creditului de nevoi personale acordat fara giranti sau garantii Favorit 20.000 euro a fost diversificata categoria de venituri luata in calcul in vederea stabilirii capacitatii de rambursare a clientului. Acest credit este disponibil in lei si euro si se acorda pe o perioada de maxim 10 ani.

Romexterra Bank a extins categoriile de venituri luate in calcul pentru determinarea capacittaii de rambursare a clientilor, luand in calcul salarii, pensii, contracte de munca pentru fractiune de norma, contracte de management, activitati independente (profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala sau activitati comerciale), conventii civile de prestari servicii, chirii, dividende, drepturi de autor, activitati sportive si drepturi de navigatori.

Pentru creditele Favorit Plus si ipotecar, veniturile luate in calcul pentru determinarea capacitatii de rambursare includ si veniturile realizate in strainatate de cetatenii romani, precum si veniturile obtinute in Romania de cetatenii straini, se precizeaza in documentul citat.

Romexterra Bank, membra a grupului financiar MKB-Bayerische Landesbank, avea a ctive de 1,2 miliarde lei (360,8 milioane euro) la finalul anului trecut si detinea o cota de piata de 0,71%, potrivit datelor bancii centrale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri