Dintre cele 16 banci, care au luat caietul de sarcini pentru creditul pe care Consiliul Judetean (CJ) Dolj vrea sa-l contracteze pentru drumuri si extinderea unui muzeu, doar sase si-au prezentat ofertele in cadrul sedintei de deschidere a licitatiei de luni, transmite corespondentul NewsIn.

Reprezentantii celor sase banci, impreuna cu comisia de licitatie a CJ Dolj, precum si cativa dintre consilieri, s-au intrunit, luni, pentru sedinta de deschidere a plicurilor cu oferte. Aceste oferte reprezinta costurile pe care CJ va trebui sa le suporte pentru contractarea creditului in valoare de 53.685.000 lei, pe o perioada de 20 ani.

Cele mai mari costuri au fost oferite de BRD, care au ajuns la suma de 118.172.093,06 lei, iar cele mai scazute le-a oferit Bancpost, cu suma de 98.804.876,72 lei. Alte oferte au mai fost prezentate de Alpha Bank, cu suma de 108.217.272 lei, banca Dexia, cu suma de 106.284.977 lei, Eximbank, care a avut o oferta de 106.577.767,12 lei si BCR, care a calculat suma de 103.390.920,22 lei. in urmatoarele zile vor fi analizate documentele pe care fiecare banca trebuie sa le prezinte comisiei de licitatie a CJ Dolj, precum si procedurile de calcul ale creditului.

Vicepresedintele CJ Dolj, Constantin Dascalu, a declarat pentru NewsIn ca definitivarea tuturor demersurilor pentru achizitionarea creditului va dura cel putin o luna de zile. Deocamdata, comisia de licitatie lucreaza la desemnarea castigatorului. Se vor verifica toate documentele si se vor compara ofertele. Dupa ce va fi desemnat castigatorul, se va trece la intocmirea actelor legale semnate de catre cele doua parti, care vor trebui semnate de juristi. Este un demers lung, cu multe etape. Totul va dura cel putin o luna de zile. Abia cand vom avea toate aceste acte vom putea intra in posesia banilor, a spus Constantin Dascalu.

La sedinta au mai participat si doi observatori ai Unitatii pentru Controlul si Verificarea Achizitiilor Publice Dolj.

Conducerea CJ Dolj spune ca banii contractati vor fi investiti in constructia si reabilitarea drumurilor judetene si extinderea Muzeului Oltenia. Suma alocata lucrarilor pentru extinderea muzeului va fi in jur de 9.000.000 lei, restul sumei urmand sa fie investita in intregime la constructia si reabilitarea drumurilor judetene din 109 comune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri