Producatorul de profile de aluminiu Alumil Rom Industry, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a afisat un profit net de 13,7 milioane lei in 2006, in urcare cu 43,4% fata de anul anterior, datorita cresterii pe ansamblu a industriei de profil. In 2005 compania a afisat un profit dupa impozitare de 9,58 milioane lei, arata raportarile publicate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Cifra de afaceri a Alumil Rom Industry SA Bucuresti a fost in 2006 de 96,36 milioane lei, in crestere cu 21,5% fata de anul anterior, cand societatea a obtinut o cifra de afaceri de 79,29 milioane lei. Conducerea companiei a propus actionarilor distribuirea unui divident de 0,36 lei pe actiune, valoarea totala a dividentelor urmand sa se ridice la 11,25 milioane de lei, adica 82% din profitul net inregistrat anul trecut. Actionarii au fost convocati la adunarea generala pe data de 16 mai.

"Cresterea atat a profitului cat si a cifrei de afaceri s-au datorat cresterii intregii industrii de profil in Romania", declarat pentru NewsIn, Marius Ionita, director operational al companiei. Potrivit oficialului Alumil, compania va distribui dividende pentru anul 2006, dar nu a stabilit, deocamdata, suma exacta si valoarea bruta a dividenului.

In prezent, compania are un capital social de cinci milioane lei divizat in 25 milioane de actiuni. Compania este o filiala a firmei Alumil Mylonas- Industria Aluminiului, SA, un grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului, se mentioneaza in comunicat. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.

Titlurile producatorului de profile de aluminiu Alumil Rom Industry vor intra astazi la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a aprobat, saptamana trecuta listarea actiunilor emise de producatorul de profile de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU).

Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat in perioada 8-18 decembrie. Compania a pus la dispozitia investitorilor, prin oferta publica primara, 6,25 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,2 lei. Actiunile oferite s-au vandut la pretul de 4,6 lei, pachetul minim fiind de 50 de titluri. Intermediarul ofertei a fost Alpha Finace Romania.

Investitorii au subscris de 16,46 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 473 milioane lei (peste 138 milioane euro). Au fost subscrise, in total, 102.928.125 de actiuni, comparativ cu 6,25 milioane de titluri care au fost oferite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri