Actionarii BCR, intruniti in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), au aprobat repartizarea profitului si fixarea dividendului pentru exercitiul financiar 2006. Valoarea dividendului pe actiune este de 0,4642 lei/actiune fata de 0,4541 lei/actiune in anul 2005.

Profitul net de repartizat, calculat dupa standardele romanesti de contabilitate (RAS), este in suma de 662.268.199 lei (RON) din care se distribuie sub forma de dividende 367.926.777 lei (RON) - 104,39 milioane euro, reprezentand 55,56% din total, conform BVC, iar pentru constituirea surselor proprii pentru dezvoltare actionarii au aprobat suma de 294.341.422 lei (RON) reprezentand 44,44% din total, conform BVC.

In ceea ce priveste noua componenta a Consiliului de Supraveghere al BCR S.A. actionarii au ales, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu 23.04.2007, cinci din cei sapte membri, respectiv cei nominalizati, conform Actului Constitutiv al BCR, de catre Erste Bank, actionarul majoritar. Consiliul de Supraveghere isi poate desfasura activitatea chiar si cu 5 membri avand in vedere ca este intrunit cvorum-ul necesar.

Acestia sunt: Andreas Treichl, CEO al Erste Bank; Peter Kisbenedek, CFO al Erste Bank; Herbert Juranek, Directorul Departamentului de Organizare & IT Erste Bank; Bernhard Spalt, Directorul managementului de risc al Erste Bank si Daniel Daianu, profesor de economie.

Celelalte doua pozitii din Consiliul de Supraveghere nu au putut fi ocupate intrucat SIF-urile au nominalizat patru candidati, ceea ce nu concorda cu prevederile Actului Constitutiv. Acesta stipuleaza ca pentru cele doua locuri vor fi nominalizati doi candidati de catre SIF-uri, care actioneaza impreuna pentru acest unic scop. In momentul in care cele cinci SIF-uri vor face o nominalizare valida (2 candidati din partea tuturor celor 5 SIF-uri), va fi convocata o noua AGOA pentru alegerea acestora ca membri ai Consiliului de Supraveghere al BCR S.A.

Andreas Treichl este Presedintele Consiliului de Supraveghere, pozitia de vicepresedinte fiind ocupata de dl Peter Kisbenedek. Manfred Wimmer, fost membru si vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere, a fost numit de catre Consiliul de Supraveghere, incepand de astazi, cel de-al saptelea membru al Comitetului Executiv al BCR si, ca urmare, nu mai poate fi ales in calitate de administrator. Intrarea sa in functie va avea loc la data comunicarii aprobarii Bancii Nationale a Romaniei. Marirea de la sase la sapte a numarului membrilor Comitetului Executiv indeplineste o cerinta legala, intrucat Legea societatilor comerciale in vigoare prevede un numar impar de membri pentru acest organ colectiv de conducere.

Manfred Wimmer isi pastreaza si pozitia din cadrul Erste Bank, urmand sa isi desfasoare activitatea atat la Viena cat si la Bucuresti. Presedintele executiv al BCR este Nicolae Danila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri