Creditele acordate populatiei si firmelor romanesti au crescut in a treia luna a anului cu 3,6% fata de luna precedenta pana la 98,96 miliarde lei (29,5 miliarde euro), pe seama avansului cu peste 5% a imprumuturilor in valuta catre populatie, potrivit unui comunicat al bancii centrale, informeaza NewsIn.

Creditul neguvernamental a crescut in martie cu 52,7% raportat la aceeasi luna a anului trecut. Avansul s-a atenuat insa fata de intervalul februarie 2006 - februarie 2007, cu o crestere de 55,2% a creditelor acordate populatiei si firmelor.

Creditele in lei acordate populatiei si firmelor au avansat in martie cu 3,1% fata de luna precedenta, in timp ce imprumuturile in valuta au sporit cu 4,2%. Cele mai mult au crescut in martie imprumuturile in valuta acordate populatiei, cu 5,7%, in timp ce creditele catre firme in valuta au avansat cu 3,3% fata de februarie.

Creditele in lei au avansat in martie intr-un ritm mai redus fata de cele in valuta, cu 3,7% catre populatie si cu 2,6% catre firme.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri