- Europa de Est ramane aproape necunoscuta pentru investitorii privati din restul continentului, ceea ce bineinteles ca afecteaza volumul investitiilor pe pietele de capital aferente. Majoritatea vesticilor nu au deloc informatii despre Romania si Bulgaria si este pacat: investitiile raman sub potentialul pietelor respective, a aratat Karine Hirn, Managing Director la East Capital, cea mai mare companie de investitii specializata pe piata Est Europeana.
East Capital are peste 250.000 de clienti, majoritar persoane fizice, intre care 20.000 sunt clienti privati directi, restul fiind clienti privati care investesc via banci, companii de asigurari de viata etc. “Avem un numar din ce in ce mai mare de investitori institutionali, precum fonduri de pensii si “funds of funds”. tarile Europei de Est au un potential fantastic de investitii, dar perceptia riscului este superioara riscului real; de aceea, ar trebui schimbata aceasta perceptie prin campanii de informare si promovare a imaginii pe plan extern”, considera Karine Hirn.

Clientii privati care sunt deschisi “sa asculte” despre pietele Est Europene au de obicei o experienta considerabila in ceea ce priveste investitiile si cauta ei insisi- in mod activ- oportunitatile. Investitori din Suedia, Norvegia, Franta, Finlanda, Germania, Marea Britanie si alte tari vest- europene, dar si din Japonia si Statele Unite- sunt atrasi de fondurile administrate de East Capital, in conditiile in care aceste fonduri investesc exclusiv pe pietele Est Europene.

Doua dintre fondurile de investitii managerizate de East Capital cuprind si Romania: East Capital Balkan Fund, cu 12,3 % investitii pe piata romaneasca de capital si East Capital Eastern European Fund, cu 2,1% investitii in Romania; ambele au realizat profituri remarcabile in 2006, de 26,7% si, respectiv, de 28,7%.

“Pentru a promova investitiile in Romania, in urma cu doua luni am organizat un summit la Bucuresti, la care au fost peste 200 de participanti din 30 de tari. Feedback-ul a fost extraordinar, insa evenimentul nostru a fost doar “o picatura intr-un pahar cu apa”. Este nevoie de informare si promovare coerenta si continua pe plan international, prin care potentialii investitori sa-si formeze o opinie corecta in privinta oportunitatilor de investitii din Romania; beneficiul tarii ar fi uimitor.”, conchide directorul executiv East Capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri