Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) au aprobat, intr-o sedinta din 21 februarie lansarea unei emisiuni de titluri cu o valoare maxima de 2,5 miliarde euro in intervalul 2007 - 2009, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial.
Emisiunea de obligatiuni ar putea fi realizata in cadrul unui program pe termen mediu si "va fi implementata pe piata internationala de capital in perioada 2007 - 2009", se arata in hotararea din Monitorul Oficial, consultat de NewsIn.

Actionarii au mandatat, de asemenea, comitetul executiv "pentru luarea deciziilor punctuale pe parcursul procesului de emisiune de titluri pe piata internationala de capital". Propunerea a fost aprobata cu votul actionarilor care detin 93,184% din capitalul social al BCR.

Conducerea BCR a dat de inteles, in noiembrie 2006, la finalizarea unei emisiuni de obligatiuni in urma careia a atras 242,8 milioane lei (69,2 milioane euro) de pe piata romaneasca de capital, ca urmatoarele emisiuni vor fi realizate in strainatate. "Avand in vedere costurile extrem de ridicate ale pietei de capital din Romania, precum si ceea ce ar putea sa insemne o oarecare lipsa de interes a operatorilor locali ori o lipsa de performanta a capacitatilor de vanzare ale acestora, este foarte probabil ca vom continua sa structuram si sa emitem astfel de instrumente de plasament, urmand insa ca emiterea sa o facem pe piata internationala", a declarat, in noiembrie 2006, vicepresedintele executiv al BCR, Dan Bunea.

Principalul actionar al bancii, grupul austriac Erste Bank, detine in prezent 69,1% din capitalul social, dupa ce in decembrie a preluat un pachet de 7,2% din actiunile BCR, detinute de salariatii bancii. Cele cinci SIF-uri detin, impreuna, 30,1% din capitalul social al BCR.

BCR, cea mai mare banca de pe piata romaneasca dupa active, gestioneaza active de peste 14 miliarde de euro si are o retea de 492 de sucursale si agentii, peste 1.300 de bancomate si circa 10.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri