Romexterra Leasing IFN estimeaza o triplare a finantarilor in 2007, pana la 78 milioane euro si o crestere de 3,7 ori a cotei de piata, ca urmare extinderii afacerii in constructii si la autoturisme de transport, potrivit presedintelui companiei, Cornel Coca Constantinescu.
In 2006, valoarea bunurilor finantate de companie a fost de 21 milioane de euro. "Pentru sfarsitul acestui an Romexterra Leasing tinteste o cota de piata de 2,6%, fata de circa 0,7%, cat detinea la finalul lui 2006", a mentionat presedintele Romexterra Leasing, pentru NewsIn.

"Principalul motiv al cresterii se datoreaza finantarii unor noi segmente de piata cum ar fi leasingul pentru autoturismele de transport si pentru industria constructiilor", a explicat Constantinescu. In opinia lui, sistemul de leasing al bunurilor imobiliare (constructii, terenuri) si operatiuni sale & lease back (n.r. contracte care presupun vanzarea unui bun imobil, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra bunului) vor aduce finantari de 16 milioane de euro, din totalul de 78 milioane euro estimat pentru 2007.

Romexterra Leasing va intra pe segmentul finantarilor in sistem de leasing a bunurilor imobiliare din al doilea trimestru al acestui an. Apartenenta la grupul financiar Bayerische Landesbank - MKB a permis atragerea de surse de finantare necesare sustinerii dezvoltarii activitatii companiei si intrarea pe noi segmente de piata, a adaugat presedintele Romexterra Leasing.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere cu 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

Romexterra Leasing a finantat bunuri in valoare de 10 mil. euro, in Q1

Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing IFN s-a marit de 2,5 ori in primul trimestru, fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 10 milioane euro, ca efect a cresterii finantarilor de masini si bunuri imobiliare, a mai spus Cornel Coca Constantinescu.

In primul trimestru din 2006 compania de leasing membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a finantat bunuri in valoare de patru milioane euro, a precizat Constantinescu.

Constantinescu a adaugat ca cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. El a mai spus ca domeniul constructiilor se dezvolta semnificativ, fapt ce conduce la o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu.

Romexterra Leasing va continua finantarea in sistem de leasing al autovehiculelor, iar de la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor.

Pana la finalul anului 2007, Romexterra Leasing estimeaza incheierea a 2.500 de contracte de leasing si atragerea de cel putin 1.500 de clienti noi, fata de 2006 cand s-au incheiat 1.049 contracte de leasing, cu 689 clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri