Bancile cumparau un euro la 3,2780 lei in deschiderea sedintei de schimburi valutare de astazi si il vindeau cu 3,2810 lei, in jurul nivelului de vineri seara, in lipsa unor ordine de tranzactionare semnificative, sustin dealerii.

Dupa deschiderea sedintei de schimburi valutare la nivelul de 3,2780-3,2810 lei/euro, moneda europeana s-a apreciat usor pana la 3,2820 lei dupa care au aparut ordine de vanzare de valuta care au coborat euro la 3,2760-3,2790 lei. "Probabil pe finalul saptamanii cursul va reveni spre 3,30 lei/euro pe masura ce dobanzile interbancare vor scadea usor", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, pentru NewsIn.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat, in prima parte a zilei intre 1,3523 si 1,3552 dolari/euro, iar in jurul orei 11:00, ora Romaniei, cotatia era de 1,3545 dolari/euro.

Dobanzile de pe piata interbancara romaneasca la depozitele pentru o zi (overnight) au scazut usor fata de nivelul de la sfarsitul saptamanii trecute dar s-au mentinut peste nivelul dobanzii de politica monetara de 7,25% pe an. Astfel, dobanzile overnight erau de 8,50-12,50% pe an luni dimineata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri